7 favorittøvelser for styrke som gravid og update på ventelivet

.. dette er noe jeg har fått mye spørsmål om, men som er vanskelig å svare på, da det kommer helt an på personen som skal utføre øvelsene.

Derfor kan jeg ikke gå noe særlig lengre enn å dele mine egne erfaringer, og vise dere de øvelsene jeg har brukt en god del i min tid som gravid. Derav, mine 7 favorittøvelser for styrke som gravid!?

Dette er syv øvelser jeg virkelig har satt pris på helt siden jeg fikk vite at jeg var gravid, og selv om jeg har testet mye annet også, så er det på mange måter disse som har dannet grunnlaget i treningen min, spesielt nå på slutten.

Her har du alle øvelsene i én video, og under skriver jeg navn, på hvilken tid i videoen du finner øvelsen, samt en kort begrunnelse på hvorfor jeg har likt øvelsen så godt.

Håper dette kan være til hjelp for noen andre pregnant mamas der ute ?

 

1️⃣ Sumomarkløft, 00.00.

En fantastisk øvelse som bruker mye muskulatur, da spesielt baksiden. Det kommer godt med når man blir stadig mer framtung???

2️⃣Goblet squat, 00.13.

En fin variant av knebøy som gjør det lettere å ha god teknikk, holde seg oppreist, samt skyve godt ifra gjennom midten av foten. Mange opplever også mindre press på bekkenbunn enn f.eks bøy med stang.

3️⃣Press på knær, 00.24. 

Jeg blir mer bevisst på å holde bekkenet innunder kroppen når jeg presser fra knærne, jeg strammer automatisk rumpa og bruker mer kjerne. Alt dette er overførbart til den ni måneder lange jobben man gjør som preggers?

4️⃣Strakmark med roing, 00.36. 

Her får jeg en god strekk og styrke for baksiden (hallo hamstring, rumpe og korsrygg), samtidig som jeg styrker muskulaturen mellom skulderbladene. Igjen, baksiden er gull verdt å ha fokus på i en graviditet ettersom man blir stadig mer framtung ?

5️⃣Pull ups med beina på bakken, 00.53.

Chins og pull ups blir logisk nok ganske seigt som gravid, men denne varianten gjør det mulig å gjøre den samme bevegelsen, med lettere belastning. Ved hjelp av beina styrer du selv hvor tung øvelsen skal være – hold gjerne topposisjonen et par sekunder.Benkpress med hantler i skrå benk,

6️⃣Wallslides i hockey, 01.06. 

Her presser jeg korsryggen inntil veggen, samtidig som jeg holder overarmene inntil veggen. Jeg liker øvelsen fordi den gir en god strekk i fremsiden og bra kontakt med ryggen. Når jeg står i hockey får jeg i tillegg brukt beina og fokusert på bekkenbunnsmuskulatur, uten å belaste bekkenet med drag og bevegelse. Statisk styrke ftw!

7️⃣ Benkpress i skråbenk med hantler, 01.23. 

Push ups legger etterhvert et stort trykk på magen, som kan være ubehagelig. En litt oppreist benk kjennes gjerne bedre ut, og har gjort det mulig for meg å kjøre relativt tungt på press foran kroppen uten at det har vært ubehagelig?

Håper dagens og gårsdagens post inspirerer deg til å ta vare på kroppens reisverk når du er gravid – vi er alle forskjellige, men både mine erfaringer og logiske sans sier at en ni måneder lang bærejobb (+etterarbeid ) blir enklere å takle med litt muskler på kroppen.

Dagen i dag startet rundt 10, da sneik jeg meg opp av sengen og startet dagen med God Morgen Norge, kaffe, YT Protein og en banan.

Etter litt dødtid på pc´en bevegde jeg meg ned i treningsrommet for en økt, før jeg deretter spilte inn øvelsene dere ser i videoen over. Produktiv dag til overgravid å være, hehe. Deretter spiste jeg en nyydelig lunsj, nærmere bestemt denne salaten, og nå har jeg planer om å skrive litt bok frem til mannen kommer hjem. Da håper jeg vi kan ta en tur på postkontoret så jeg kan hente min nye IPhone – wohoo!

I morgen blir det kontroll på sykehuset, da jeg er en uke over tiden – blir spennende å se hva de sier? 

Håper du har det bra?

 

Flere
Artikler