Enkel oppskrift – supersalat med ekstra god (og sunn) dressing

Still no baby! Hehe. I skrivende stund er det onsdag morgen, og ja. Den lille fyren lar vente på seg.

Nå kommer pappa hjem hit snart, jeg skal trimme han litt, så skal jeg spise lunsjbrunsj hos de. Deretter vurderer jeg faktisk å booke meg en massasje, eller muligens bli med mannen på CrossFit i kveld.. får se hva de blir til. Men først ville jeg poppe innom for å dele denne fantastiske oppskriften med dere ?

Jeg laget denne som lunsj til meg og mamma for en liten stund tilbake, og altså – den var så god!

Jeg elsker jo alt som kan slenges i en stor bolle (der hver enkelt kan bestemme hvor mye de vil ha, hehe), spesielt når det inneholder masse næringsrike ingredienser, som jo denne salaten gjør.

Til selve salaten trenger du (til to personer-ish).. 

1 søtpotet

Grønnkål

Valnøtter

Kyllling (jeg brukte sånn ferdig fra butikken, men det velger du selv)

1 avocado

Et stort eple, eller to små

Og til dressingen trenger du.. 

2 teskjeer sennep

4 spiseskjeer olje

4 teskjeer eplecidereddik

2 teskjeer honning

En god skvis med sitron

Salt + pepper

 

Slik gjør du

  • Skjær opp søtpoteten og fordel den på et stekebrekk – ta gjerne litt olje over, og inn i stekeovnen på cirka 190 grader i 15 min.
  • Stek grønnkålen, bare for å mykgjøre den noe, og mens den godgjør seg i pannen, begynn på dressingen. Her blander du enkelt og greit sammen alle ingrediensene, og smak gjerne underveis. Jeg har listet opp hvor mye du trenger av de ulike tingene, men du burde smake deg litt frem underveis også.
  • Legg grønnkålen i en bolle, og masser store deler av dressingen inn i grønnkålen. Deretter mikser du inn oppskjært eple, kylling, søtpotet og valnøtter.
  • Og voilá, middagen/lunsjen er klar?

Jeg hentet inspo til denne salaten fra Emilie fra Skal Vi Danse på Instagram – anbefaler å følge hennes konto, @emilienutrition, for masse digg inspo til sunn mat som er enkel å mekke?

Ellers lite nytt å melde – no baby yet, hehe. Håper du har en fin onsdag, og altså når/hvis du tester denne oppskriften – nyt! Kan tenke meg den er skikkelig god med litt fetaost eller chevré også, og kanskje litt granateple – uendelig med muligheter!

Blogges snart?

 

 

 

Flere
Artikler