7 ting som motiverer meg til trening som gravid

Inneholder reklame for egen bok

Jeg er heldig som får så mange oppbackinger på sosiale medier når jeg har vist frem at jeg trener i svangerskapet – kunne ønske alle hadde det sånn, for det gir virkelig en boost!

I dag var det en som spurte meg hva som egentlig motiverer meg til trening, nærmere bestemt «hvor henter du motivasjonen fra», og det enkleste svaret på det er vel egentlig.. meg selv.

Mental trening og det å gjøre det som skal til for at jeg har det bra og presterer, hva enn det innebærer i den gitte perioden, har blitt en så stor del av meg at det går mer eller mindre på autopilot. Det betyr ikke at det er veldig vanskelig eller avansert, men man må velge å ville ta litt tak i ting og sin egen tankevirksomhet.

Sjekk ut mer info om boken min, samt klikk den hjem, her.

I boken min skriver jeg masse om dette, og jeg anbefaler deg å sjekke den ut om du ikke har gjort det (duh), men her er de tingene som motiverer meg til å dra på trening slik ting er nå, preggers og allting..

  • Jeg satte i begynnelsen av svangerskapet et langsiktig mål om å gjennomføre 4-6 økter i uken helt frem til fødsel. Jeg skal altså ikke oppnå et bestemt resultat i denne perioden, da det er totalt utenfor min kontroll, og heller ikke hensiktsmessig å ha fokus på i et svangerskap, men å gjennomføre en eller annen form for trim 4-6 ganger i uken, mtp. min treningsbakgrunn osv, mente jeg var mulig. Derfor bestemte jeg det, noe som har hjulpet meg til å blant annet legge inn treningsøkter i timeplanen hver eneste uke, som før svangerskapet.
  • Jeg vet hvor sunt og godt det er for kroppen min både i svangerskapet, men også etterpå.
  • Jeg tror det hjelper meg til å ikke legge på meg unødvendig mye – jeg har ikke nektet meg noe disse månedene jeg har vært gravid, så føler jo at treningen har hjulpet kroppen til å lagre næringen på de rette stedene, hehe. Dette har ikke vært hovedpri at all, men altså.. yte for å nyte gjelder fortsatt, gravid eller ei.

 

  • Andre sprekiser. Ingen tvil om at det har vært gøy å følge andre preggers-jenter opp igjennom, som har inspirert meg til å holde det gående.
  • Følelsen av å være stolt av meg selv. Det har jeg snakket om før, men ja, dette er så ekstremt viktig for meg; jeg har det som best når jeg «lever mitt beste liv», og tar valg som får meg til å føle meg bra. Å trene er en selvfølgelig del av å få denne følelsen, og dermed blir valget ganske enkelt. Tanken på hva jeg hadde begynt å føle om meg selv om jeg hadde valgt sofaen uke etter uke, med mindre det trengtes.. usj. Da hadde jeg blitt en ufyse tror jeg ?
  • Det motiverer meg å tenke på at jeg ønsker å beholde så mye muskelmasse som mulig – jeg trenger å være sterk både i svangerskapet, men også under fødsel og ikke minst etterpå. Muskler trenger stimuli, og dermed vil jeg trene jevnlig.
  • Under et svangerskap har du langt mer blod i kroppen, og kroppens oksygenopptak øker. Etter fødsel, når kroppen går tilbake til normalen, er det mange som kan fortelle at de føler seg, og har blitt, mye sprekere, fordi de har trent bra med den ekstra påkjenningen et graviditet er. Det hadde vært moro å kjenne på ?

Så ja, there you have it ? Dette gjelder jo bare meg, så ikke sikkert du kjenner at dette trigger deg på samme måte, men hvis det gjør det – toppers ?

I dag har jeg vært litt på farta, sjekk ut Instastory om du er nysgjerrig. Nå skal jeg redigere litt video her hjemme før helgen skal feires med nachos og smågodt. Hurra!

God fredag, gjengen ❤️

Flere
Artikler