7 ulike varianter av knebøy du bør teste

.. og slik vet du at de funker.

I går svarte jeg på et leserspørsmål som gikk på dette med knebøyteknikk, og hvordan man kan unngå å falle fremover når man gjør den tradisjonelle varianten med stang.

Man må jo ikke på død og liv gjøre den tradisjonelle varianten med stanga på ryggen, da det finnes et hav av ulike alternativer som belastet akkurat den samme muskulaturen. Alle kropper er ulike, der noen er som bygget for tradisjonelle knebøy, mens andre trives best med alternativer. Jeg råder deg til å teste ut disse syv.

Så, hvordan vite hvilken variant som er best for deg? Det er, igjen, vanskelig å gi et grundig svar uten å se en person bevege seg i levende live, men her er noen ting du selv kan se og kjenne etter..
– kjenner du at beinmuskulaturen jobber bra?
– Kjennes øvelsen smertefri ut?
– Føler du selv at du har en god bevegelsesbane? Kjennes det «riktig ut» i kroppen?
– Hvis du får til å filme øvelsen – beveger du deg mer eller mindre i en rett bane ned og opp fra underlaget?

Det er supersmart å spørre en fagkyndig der du trener, så kan du få innspill på hvilke som er best for deg. ALLE kan gjøre knebøy i en eller annen variant, da det er en av kroppens mest grunnleggende bevegelser – videre burde også alle gjøre gjøre knebøy, av samme årsak. Ikke bare er den super å ha med på laget når styrkeøkning og muskelvekst er målet, den krever også mye energi å utføre og du bruker mange muskler samtidig – win, win!

I skrivende stund har jeg landet hjemme hos en venninne av meg som bor i Københavm, etter en lang dag med flytur, møter og hurramegrundt. Nå blir det full avslapning med god mat og litt vin, før en ny dag venter i København i morgen – skriver litt mer om hva som står på agendaen her i morgen – nå er det 100% hygge som står for tur.

Altså – for første gang, noensinne i historien, så hadde jeg ikke spist siden frokost i 07-draget, inntil jeg fikk i meg disse knekkebrødene i 18-draget. Totaalt ulikt meg, haha. Nå skal vi finne tidenes diggeste take away-sted og bare.. munche!

God torsdag, dere?

Flere
Artikler