Om å føle seg som elefant i et pølseskinn – gravidupdate uke 25 og 26

Hei fine folk, og god fredag! Håper alle smiler fra øre til øre over at helgen endelig er her, og at vi kan få smake litt på feriefølelsen igjen – det er digg? 

I feriekosen ser jeg nå at jeg glemte gravidupdate i uke 25, så slår like så godt uke 25 og 26 sammen. Det kommer nok til å skje innimellom, da jeg ikke alltid føler at det skjer såå mye fra uke til uke. Jeg er 26 uker og 3 dager på vei, og kid´en i magen veier snart 1 kg. Den er 31 centimeter lang, og blir mer og mer menneske for hver dag som går – det kjennes? Mye spark og leven fra morgen til kveld, noe som selvfølgelig er veldig hyggelig. Og weird. Hehe.

Trening og fysisk form

Siden sist har jeg fortsatt å trene mer eller mindre som før, 5-6 ganger i uka, der noen av øktene er svært rolige, og kan nesten ikke klassifiseres som trening, heller aktivitet. Jeg henger meg ikke så mye opp i akkurat det, og bryr meg mest om å gjøre det som kjennes riktig ut den dagen. Bekkenet er litt opp og ned, og jeg merker at jeg skal unngå for mye trasking med tung sekk, som dessverre er store deler av hverdagen min, spesielt når jeg er på farta – må finne på noe smart der. Videre må jeg begrense beintreningen min noe, da jeg kjenner at bekkenet blir sårt og vondt om jeg pusher ting litt for hardt – jeg fortsetter å prøve meg frem, og er takknemlig for at kroppen sier ifra når det blir for meget. Trening gir meg så mye glede og mestring i denne tiden, og jeg er evig glad for at jeg fortsatt kan svettefeste flere ganger i uken.

Stretching av setet og bruk av massasjeball har forøvrig hjulet mye på bekkenstivhet, og kjennes generelt supedigg ut – jeg var hos kiropraktor for å sjekke det, undersøke om det var noe som kunne behandles, men fikk ikke stort flere råd enn jeg selv opererer med allerede. Flaks at det funker bra hittil.

Kroppslig

Jeg står fortsatt godt i kroppen min, og føler egentlig ikke at jeg har blitt så mye større utover magen. Men vekta tipper jeg sier noe annet, da den før ferien viste 77 kg (+7 kg), og jeg tror nok det har dratt på seg ytterligere siden da. No stress. Jeg ser også på videoer og bilder at jeg kanskje er litt rundere, men ja.. helt ærlig er det ikke noe jeg tenker særlig mye over lenger, det er liksom en del av «moroa»?

Kosthold

Spiser fortsatt det jeg har lyst på, men nå frister det ikke lenger med søtsaker, junk og liknende. Kan være noe med at jeg har fått tilfredsstilt mye av behovet i ferien, men føles egentlig ikke sånn heller.. hvis noe spiser jeg kanskje mindre enn før, da jeg føler at magesekken min seriøst har blitt til en ert. Ref. overskriften, om jeg spiser et stødig måltid, typ «Pia-style», så føler jeg meg seriøst som en elefant i et pølseskinn etterpå. Det har nok også noe å gjøre med at magen er i full vekst, og jeg kjenner at ting typ.. er på strekk. Jeg er vant til å spise 3 måltider om dagen, nå prøver jeg å fordele det utover 4-5.

Men hei, misforstå meg rett, jeg har lav terskel for å unne meg ei isskål eller to på en torsdag, og spiser det jeg har lyst på, og vel så det! Noen goder må man ha i pregnantlyfe, spesielt når man trener bra og får i seg det man trenger – tenker jeg da?

Følelser og topplokk

Fortsatt litt rollercoaster, der noen dager er mer koko enn andre, men all over ganske ok. Jeg syns åpenbart det er rart at jeg, JEG, sitter med et barn om drøye 3 måneder, men har samtidig en god overbevisning og magefølelse på at det kommer til å bli.. akkurat sånn det skal være, om du skjønner. Har, om noe, fått mer trygghet de siste dagene, og setter min litt til universet. Hehe.

So yes, there you have it – 98 dager igjen til «mål».

Eller, det kommer jo an på om det hele skjer til termin og sånn da. So far, so good ihvertfall, og selv om det fortsatt er litt rart å være gravid, så er det meste av alt gøy og hyggelig og ikke minst spennende! Masse som skjer med både kropp og hode, og det er fascinerende å være passasjer i sin egen kropp, om dere skjønner?

Er det mange av dere lesere som er gravide? Vil gjerne høre fra dere, og kom gjerne med innspill på hva dere vil lese mer om, om det er andre eller flere erfaringer jeg skal dele.. osv. Dere veit, hehe.

God fredag, fintfolk?

 

 

Flere
Artikler