Om å føle seg spent, redd, glad og utrygg – gravidupdate uke 24

Idet jeg drikker dagens morgenkaffe kom jeg på at jeg lovet gravidupdate på torsdag (eller var det fredag..?) Det glemte jeg, og det var kanskje like greit, i og med at jeg følte meg som en pose med diaré (?) deler av torsdag, og spesielt fredag. Det er ikke noe mål for meg å legge ut i det vide og det brede om negative ting her på los bloggos, men samtidig vil jeg gi et reelt bilde av hvordan jeg syns det er å være gravid.

Anyhow, her kommer ei litta update, den første i rekka – jeg er 24+5 uker på vei, og termin er i midten av november (som føles ut som en evighet til, men samtidig som om det er i morgen).

 

Trening og fysisk form

Store deler av tiden er det helt ok, og jeg er heldig som ikke har noen nevneverdige plager. Bekkenet er litt irriterende på den måten at jeg savner å snøre på meg løpeskoene – å gå med staver gir liksom ikke heelt samme følelsen, men utover det behandler kroppen meg bra. Jeg trener 5-6 ganger i uken, og tilpasser øktene etter formen. Uansett hvordan kropp og hode føles kan jeg alltid gjøre noe, og jeg kjenner meg -alltid- bedre etterpå.

 

Kroppslig

Endring sånn utseendemessig står jeg fint i foreløpig, og det har egentlig blitt greiere i takt med at magen vokser. Kallenavnet kula passer stadig bedre? Jeg har gått opp 7-8 kilo (veier meg bare hos legen én gang i mnd), og er 24 uker på vei. Ingen tegn til strekkmerker enda, gjør heller ikke noe for å forebygge det. Jeg kjenner mye bevegelse i magen, noe som er betryggende, jeg føler at alt står bra til.. mye high fives gjennom dagen, hehe.

 

Kosthold

Jeg spiser det jeg har lyst på, som varierer mellom «sunt og usunt». Lavere terskel for å njute det som er digg, og der jeg tidligere f. eks hadde brukt en ferieuke på å vurdere når det passet best å unne meg et skolebrød, kjøper jeg heller med et par så jeg har de liggende når det skulle passe seg ? Spiser så jeg får i meg det jeg trenger, og vel så det. Deilig! Kjenner at mat i magen får stadig mindre plass, så jeg øver meg enda på å spise mindre måltider, hehe. Går sånn passe foreløig. Ingen spesielle cravings.

 

Følelser og topplokk

.. her kommer delen med at jeg følte meg som en pose med diaré, hehe. Jeg føler meg som supermann helt frem til.. jeg ikke gjør det, om dere skjønner ? Slitenheten kommer som julekvelden på kjerringa, og kommer gjerne av å ha vært mye sosial og på farta, uten tilstrekkelig hvile mellom slaga, eller bare av at jeg.. er, haha. Med andre ord, å ha overskudd og hvile nok er noe jeg er påpasselig med. Videre er det nok noe hormoner i sving om dagen, og jeg kjenner på en god miks av spenning, glede, ro og trygghet, mikset med usikkerhet, redsel, bekymring og utrygghet. Noia, på godt norsk. Det er uvant å ikke vite hva som venter om noen måneder, og kanskje aller mest livet deretter, og jeg får nok en gang bekreftet at jeg liker å ha kontroll. En trygg og stabil kjæreste kommer godt med, som i disse dager gir forståelse og empati en ny mening – så god❤️ Søvn er det så som så med, jeg kan ligge og gruble og dermed ikke få sove, men det er altså pga. topplokket, og ikke fysiske «gravidplager».

De har jeg sett fint lite til foreløpig syns jeg, og er takknemlig for både det, og generelt at jeg får oppleve dette. Tankene mine går som alltid til de som sliter med å få barn, og all smerten som kanskje kommer med å ikke få til noe som virker selvfølgelig for så mange.. det er det ikke, og det er én av tingene som minner meg på å ha med en av mine viktigste verdier inn i det hele – takknemlighet??‍♀️

Så ja, det var det – blir nok ikke så utfyllende hver uke, ain’t nobody got time for that, men skriver det jeg tenker er relevant for flere. Nå skal jeg drikke opp kaffen min og ta en treningsøkt – klokken er 10.30, og det ser ut til å bli en heeerlig feriedag. Én uke igjen, så bare å nyte på?

 

 

Håper du har det bra ❤️

 

 

 

Flere
Artikler