Hvordan er det å være gjest i God Morgen Norge?

Nok en dag som bare har flydd avgårde, uten at jeg vet helt hvordan.. den startet ihvertfall tidlig, that´s for sure, og når klokka plingte 05.30 i dag tidlig var jeg ikke særlig happy. Men, lite å gjøre med det, og jeg fikk kommet meg opp slik at jeg var ute i god tid til God Morgen Norge-studioet på Aker Brygge. Der var jeg nemlig med på et innslag i dag, sammen med terrengsyklist Jeanette, og vi snakket om ulike treningsapper. Hun er stor fan av Strava, og jeg ble nesten inspirert til å sette meg skikkelig godt inn i den, jeg også.. det er jo for det meste en kondisjonsapp da, men virket moro lell.

Noen av dere som bruker den? 

Det var, som alltid, supermoro å gjeste God Morgen Norge – stemninga i studio er minst like hyggelig som den virker, og folka der er utrolig gjestfrie. Når jeg kom i dag sto Wenche på «bakkjøkkenet» sitt og puslet, ulike personligheter sitter i backstge-rommet og diskuterer, og hun som er ansvarlig for oss gjestene sto og stekte vafler og serverte kaffe – makan til hyggelig sted skal du lete lenge etter.

I forbindelse med dagens innspilling, og tidligere forsåvdt, har jeg fått et par spørsmål på Instagram. Jeg svarer på de her jeg, og lar det være dagens innlegg?

Blir jeg nervøs før jeg skal på? 

Nja, ikke så mye nå lenger – de første gangene kjente jeg på stresset. Men det er jo som med det meste, når man gjør noe skummelt flere ganger blir man sakte, men sikkert mer kjent og kjær med det. Det er jo ganske kult at jeg har utviklet meg til å bli noenlunde trygg og rolig rundt det å være på skjermen, når jeg for noen år siden var et aspeløv når jeg skulle gjennomføre første gang. Klassisk utavkomfortsonen-type utvikling, hehe.

Diverse bilder fra hyggelige GMN-stunder som har samlet seg opp igjennom, hehe.

Her kan du sjekke ut to av innslagene jeg har gjort den siste tiden. 

Hvordan forbereder jeg meg? 

Det kommer litt an på vinklingen og hva som forventes av meg, som er noe av det første jeg får avklart – hva ønsker redaksjonen at seerene skal sitte igjen med, og hva forventer de at jeg skal kunne bidra med av informasjon. Noen ganger har jeg fått lov til å være med å utarbeide vinklingen sammen med redaksjonen, og det syns jeg er veldig moro. Da blir det liksom litt min sak, noe jeg virkelig kan stå inne for, med God Morgen Norges superjoviale hyggevri, hehe. Når jeg vet dette er det bare å researche det som trengs, merke meg noen poeng jeg syns er viktig å få frem, muligens terpe litt, og deretter.. tut og kjør. Man er jo sjeldent på sånn veldig lenge av gangen, så det er begrenset hvor mye man trenger å ha forberedt å skulle si – enda viktigere er det egentlig å klare å være saklig og to the point.

Hvordan har jeg kommet meg dit? 

Altså, ikke i form av fysisk transport, haha, men hva jeg har gjort for å kunne sitte i studioet til God Morgen Norge i ny og ne. Mer eller mindre hele historien min kan du lese i dette innlegget, så det skal jeg ikke gå inn på, men hvordan jeg har begynt å gjeste God Morgen Norge er litt tilfeldigheter, og litt stå på-vilje. Jeg jobber jo i et mediuehus med mange kontakter, og det var en av journalistene der som satte meg i kontakt med GMN-redaksjonen. Siden da har jeg prøvd å være «på ballen», sende over litt vinklinger i ny og ne, og noen ganger har vi landet på en vinkling der jeg passer inn – winwin for begge parter, hehe.

Man er ganske så heldig som får lov til å gjøre såpass morsomme ting i jobbhverdagen sin, så tro du meg, jeg er flink til å klype meg i armen. Nå skal jeg bruke kvelden på jobbings, ettersom dagtiden min i dag gikk med til trening og frisør, samt PT-jobbing på ettermiddagen – #jobbepå, som Stine Hartmann ville sagt?

 

Flere
Artikler