Kan en aktivitetsmåler erstatte pulsklokke med pulsbelte? Hva skal du velge?

Innlegget inneholder sponsede produkter

Takk til Polar som har sponset meg to av sine modeller, som har gjort meg i stand til å gjøre denne testen. For en tid tilbake var jeg nemlig på et frokostevent med Polar, i anledning lanseringen av den nye Polar A360.

polar-5

Treningsfrue er ambassadør for Polar. Her har jeg akkurat ankommet eventet, og er særdeles skeptisk til det faktum å måtte ta av meg min faste, vante pulsklokke, hehe. 

polar-3

polar-2

Siden denne dagen har jeg jevnt og trutt testet pulsklokken min opp mot aktivitetsmåleren. Og jeg kan jo si det sånn.. for min del er det mye som skal til for at denne rakker`n skal dankes ut av noen.

PicMonkey Collage

Pulsklokken er til venstre, og aktivitetsmåleren er til høyre. Den største forskjellen er altså at man trenger et pulsbelte når man trener med klokken, mens aktivitetsmåleren til høyre måler pulsen på håndleddet. 

polar-45

På selve lanseringen fikk vi forøvrig også testet klokka, da vi ble kjørt gjennom en ganske tøff treningsøkt på Studio Jobbsprek. Her jobber jeg i team med Marte fra sprekfisene.no. 

Når jeg var på lanseringen stilte jeg også et par spørsmål direkte til Eivind Kirkhus fra Polar jeg, for å ha et inntrykk å gå hjem med. Han er jo litt inhabil da, men i etterkant føler jeg han sier mye av det samme som jeg sitter igjen med.

Kan denne aktivitetsmåleren fra Polar erstatte en pulsklokke, for eksempel den jeg bruker, v800?

Som Eivind sier, den største forskjellen mellom disse to klokkene er pulsmålingen. En «vanlig» pulsklokke, med pulsbelte, vil i større grad kunne måle pulsen din nøyaktig. Dette merker man også på treningsøkter. Når jeg for eksempel kjører intervaller opplever jeg et ganske hissig etterslep på A360, og om intervallene er korte nok opplever jeg at den høye pulsen ikke kommer med i det hele tatt.

polar-49

På dette bildet er vi ferdig med økta, og jeg er sikker på at jeg puster og peser med sikkert 190 i puls, mens aktivitetsmåleren på håndleddet viste ikke stort mer enn 150 underveis i økten. Muffins. 

Men det er ikke så rart – logisk nok kan ikke en pulsmåler på håndleddet måle pulsen like godt som en pulsmåler festet rundt brystet. Det reflekteres også i navnet – aktivitetsmåleren A360 er, slik jeg ser det, et ypperlig verktøy til å måle totalaktiviteten din i løpet av en dag. Da får den også med seg treningsøktene på en god måte, for selv om det muligens er noe etterslep blir alt registrert. Den gir deg rett og slett et godt bilde på din egen hverdagsaktivitet. I tillegg sier den ifra til deg om du sitter stille for lenge, man kan få varsler om sms, innkommende samtaler og mail og liknende, den er enkel å lade.. tja, rett og slett en fin kamerat å ha med seg i hverdagen, og den gjør deg garantert mer bevisst på hverdagsaktiviteten.

image

Hverdagsaktiviteten blir målt både med en vanlig pulsklokke og en aktivitetsmåler. Uansett hva du bruker er det ingen tvil om at det bidrar til å gjøre deg mer bevisst på hvor mye du beveger deg. 

Men det samme gjør en vanlig pulsklokke, i mitt tilfelle v800, men den gir deg også en million andre muligheter, og ikke minst en mulighet til å tracke øktene dine i langt større grad. Dette er kanskje ikke så viktig når man for det meste trener basic styrketrening og noen tilfeldige kondisøkter, men etterhvert som man går litt systematisk til verks blir det et nyttig verktøy.

Når jeg for eksempel er på ski er jeg avhengig av å kunne lese av pulsen min underveis, så jeg kan dobbeltsjekke at jeg ikke tar meg for hardt ut. Det lengste rennet jeg skal gå er tross alt litt over fire mil – da er det kjekt å få litt hjelp på venstrearmen til å vite hvor man legger seg hen fra start.

IMG_5383-e1448471900605

Så hva som er best for din del kommer altså an på hva du skal bruke den til – aktivitetsmåleren er jo uten tvil litt nettere enn en pulsklokke, og kan være lettere å bruke i hverdagen. Om du får til det, å bruke den hver dag altså, får du en fantastisk sportykamerat på hånda som hemningsløst forteller deg hvor mye hverdagsaktivitet du burde få inn hver dag, samt når det er på tide å reise seg fra kontorstolen og gi kroppen litt bevegelse. Når det er sagt, en pulsklokke (ihvertfall den jeg har) gjør akkurat det samme, i tillegg til å være rå på å logge øktene mine nøyatkig og to the point.

IMG_6293

Uansett hva du velger håper jeg du blir fornøyd 🙂 Jeg kan virkelig stå inne for Polar v800 som et knallbra produkt, men så har jeg heller ikke testet så altfor mye annet. Jeg fikk denne klokken av Polar for en god stund tilbake, og har sverget til den siden.

  • Her kan du sjekke ut en utfyllende forbrukertest av pulsklokker, som er gjort av Klikk-gjengen på Egmonthuset, der jeg jobbet tidligere. For å si det sånn, de slurver ikke.
  • Her har Stavanger Aftenblad gjort en test – noe utdatert, men jeg syns den var veldig informativ og bra.

Det er en jungel der ute, men en veldig bra jungel som sådan – kunsten er å velge det alternativet som passer deg best 🙂

 

 

Flere
Artikler