Video – har du testet fullkroppsøvelsen thruster?

Bildet over er knipset av Rasmus Kongsøre for Det Nye ShapeUp

Dags for en ny fullkroppsøvelse! 🙂 Forrige uke var det Manmakers på menyen, og i dag er det altså Thrusters. Felles for de begge er at…

  1. Du bruker hele kroppen og bruker mye energi, aka. kalorier, for de som snakker kalorispråket.
  2. De er alle perfekte på slutten av eller i kombinasjon med en treningsøkt, for å ta ut «siste rest» i kroppen. Eller kanskje du er keen på å kickstarte morgenen din…? ?
  3. På alle og enhver jobber du i ett minutt, der målet er å ta så mange (kontrollerte) repetisjoner som mulig.

Kjenn at du hele tiden her en god knebøyteknikk, holder overkroppen oppreist og at overarmene dine er på linje med ørene når du har kulene over hodet. Denne er perfekt å kjøre på slutten av en styrkeøkt, for å få opp pulsen og hente ut siste rest av kroppen. Du må jobbe eksplosivt med beina, bruke kjernen for å stabilisere, og klare å bruke kraften fra beina til å pushe kulene opp.

Denne øvelsen er vel en av de seigeste som finnes når man trener for eksempel en typisk crossfitøkt. Thrusters på menyen er sjeldent en hyggelig opplevelse i kombo med annet snadder, hehe. Et eksempel er den kjente økten «Fran», som er tre runder med thrusters og pullups. 

image

Du kommer til å bli litt sånn her. 

Du utfører tre runder, i et 21-15-9-templat. Det vil si at du på den første runden kjører 21 repetisjoner av både thrusters og pullups. På runde nummer to utfører du 15 repetisjoner av hver øvelse, og på den tredje runden kjører du 9 repetisjoner av hver øvelse. For å skalere den ned noen hakk kan du isteden kjøre thrusters med kettlebells som i denne videoen, med en vekt som passer deg, og Ring Rows isteden for pullups.

image

… men etterhvert litt sånn her 🙂 

Jeg syns Thrusters er diggest å utføre med kettlebells, om jeg kan velge. Velg et par i passende tyngde (jeg pleier å gå for 8-12 kg i hver arm når jeg trener øvelsen på denne måten), og gå heller for lett enn for tungt de første gangene. For tunge vekter gir deg ikke annet enn dårlig teknikk, mindre treningseffekt og null mestringsfølelse, hehe.

I går var jeg på et hyggelig møte med denne gjengen, og la litt morsomme planer for våren som kommer.

image

Meg (duh), Treningsfrue, Lasse Tufte og Funkygine 🙂 

Elsker møter som gjør at man får energi, og som gjør meg gira på å jobbe! Det kommer mer info om moroa, og ikke minst hvordan dere kan bidra.. men kort fortalt – på tide at vi bruker all denne treningsgleden til et godt formål! 😀

 

Flere
Artikler