Er bikinkropp-presset større for de som trener?

I ukas episode av Treningspodden setter vi «bikinikroppen», sommerkroppen og hele den regla der på agendaen, ikke bare fordi vi selv syns det er interessant tematikk, men også fordi vi vet at mange av dere syns det samme.

Allikevel er det blitt en litt sånn nei-greie å snakke om, fordi man skal være fornøyd med kroppen sin uansett hvordan den ser ut. Dere vet jo at jeg er 100% for nettopp det, men allikevel mener jeg det er viktig å være realistisk oppi det hele, og tørre å erkjenne at ikke vi ikke alltid går rundt og er self loving-queens. Det er lov å føle seg litt på halv tolv innimellom, og det må det være lov å snakke om.

.. og det er det vi gjør i ukas episode, der vi blant annet drodler rundt et innspill vi fikk fra en følger. Hun opplevde mer press rundt dette med sommerkropp- og bikinikropp etter at hun begynte å trene, både fra seg selv og de rundt henne. Og vet du, det kan jeg kjenne meg litt igjen i. Nå er det jo lenge siden jeg har hatt en tilværelse der jeg ikke trener, så jeg kan ikke sammenlikne, men følelsen av å føle at man burde se ut på en bestemt måte, den kan jeg kjenne på selv også.

Fordi man er en treningsperson ønsker man jo, bevisst og ubevisst, at jobben man gjør reflekteres i måten man ser ut på. Og det gjør den jo også, men sannheten er at den kanskje ikke gjør det i like stor grad som man kanskje ønsker seg noen ganger, og ihvertfall ikke i så stor grad som mange av de som er uvitende om trening og helse tenker at det skal gjøre. Videre tror jeg det er viktig for oss jenter å huske på at for mange av oss trives kroppen aller best med former og litt ekstra fasong, samt en høyere fettprosent enn gutta, og selv om man trener jevnlig og spiser sunt, så går man ikke rundt og ser ut som en fitnessutøver av den grunn. Derfor er det også viktig å finne grunner til å trene og holde seg i form som går utover det at det endrer kroppsfasongen din. For all del, det er en kjempefin bieffekt, men som ikke er tilgjengelig før dette med trening og et sunt kosthold har blitt en naturlig del av hverdagen din. Hele året.

Og selv da er det helt naturlig å ha litt kropp, enten den ene eller den andre veien. Noen er naturlig tynne (og syns det er kjipt), mens andre heller mer mot den formfulle siden. Andre ble født atleter og har trent siden de kunne gå på to bein, mens andre begynte i fjor. Noen hadde sin første treningsøkt for bare noen dager siden, men har virkelig bestemt seg for å komme i gang, mens andre trener ikke i det hele tatt, og er fornøyd med det. Det er jo dette mangfoldet som er så fint, og vit at du er flott og fin nok, akkurat sånn som du er. Ikke tro at du må se ut på en bestemt måte for å få bekreftelse på at du trener bra, gjør noe riktig eller at du er bra nok – det er du! Det bestemmes nemlig av alt annet enn hvordan du ser ut i bikini, men heller de valgene du tar hver eneste dag, den jobben du gjør og kontinuiteten du klare å levere gjennom et helt år.

Jeg kan ha kjipe dager, på samme måte som alle andre, selv om jeg med årene, helt naturlig, har begynt å gi mer og mer beng i hvordan kroppen ser ut, til fordel for å ha fokus på å leve livet.

«Bikinisituasjoner» er for meg et perfekt bilde på hvem jeg ønsker å være, da jeg enkelt sagt står mellom to valg; legge bånd på meg selv og fokusere på hvordan jeg ser ut, eller gi blanke og ha fokus på at jeg er alt annet enn kroppen din. Den er kun et verktøy for at jeg skal nyte! Jeg har fokus på å velge sistnevnte, og det håper og tror jeg at jeg kommer til å fortsette å gjøre, både hvis jeg får mindre fett og mer muskler, eller mer fett og mindre muskler. Begge deler er helt ok, da jeg, igjen, er så mye mer enn kroppen min.

Og det er du å – prøv å unngå å begrense din egen verdi til en bikinikropp denne sommeren.. søren heller; du har en bikini og du har en kropp, aka. du har en bikinikropp! «Perfekte» kropper er et Instagramfenomen, og hvis du løfter blikket og ser ut i den virkelige verdenen, så vil du raskt se at vi mangfoldet av kropper er like stort som det alltid har vært. Jeg sier ikke at det greiene her er dritenkelt, og at alt sitter i ditt eget hode, men ja..

Mye gjør det. Og det er uten tvil der det starter ?

Håper dere hører på ukas episode av Treningspodden, og del gjerne litt tanker om det hele? Trykk på bildet for å komme direkte til episoden.

 

Flere
Artikler