Bildedryss og 4 tips som hjelper meg å være tilstede når jeg burde

Dette er noe jeg tenker mye på, både i hverdagen, men spesielt nå som jeg er på treningscamp. I det daglige jobber jeg enormt mye med sosiale medier og produksjon av innhold til mange mennesker, og tempoet er tidvis så høyt at smalltalk, tilstedeværelse og lengre samtaler med nye mennesker litt for ofte må vike til fordel for produktivitet. Sånn har vel kanskje de fleste det? I tillegg er det viktig for meg å ikke «gå glipp av livet», om du skjønner, bare fordi jeg jobber med digitalt innhold. Ja, det er viktig å inspirere dere som følger meg, og herregud, så stor pris jeg setter på å kunne gjøre det jeg gjør – men herregud x 2, så viktig det er å bevare evnen til å være tilstede og være en ressurs for de som faktisk er rundt deg.

Hvis ikke tror jeg det er fort gjort å miste begrep om hva som egentlig er viktig her i livet, og heller kjenne på en diffus følelse av at man er litt.. distansert?

Dette er de fire tingene jeg prøver å tenke på for å hjelpe meg selv til å holde meg mest mulig i øyeblikket.

  • Legge vekk telefonen når man er i en «sosialeringssetting» – som for eksempel rundt middagsbordet på en treningscamp, hehe. Her har jeg jo forbedringspotensiale, i og med at jeg knipser bilder titt og ofte – når det er sagt prøver jeg å være god på å legge bort telefonen så fort jeg er ferdig med det jeg «må», for å være tilstede med de menneskene jeg er så heldig å ha rundt meg.
  • Kjenne på pusten. Kjent tips kanskje, men min viktigste jobb er ikke å lære deg noe nytt hele tiden uansett – det er å minne deg på det som er viktig. Ved å kjenne på pusten finner jeg umiddelbart roa, enten jeg gjør en konkret øvelse eller bare kjenner litt ekstra etter, midt oppi noe annet.

Fremtid er foran oss og fortid er bak oss, pusten er det eneste ene som er tilstede i nuet.

  • Tenke at jeg trener på smalltalk. Høres kanskje nørd ut, men som et resultat av alle smarttelefonene vi går rundt med føler jeg vi blir stadig dårligere på nettopp smalltalk. Men det er jo en så viktig del av hverdagen, og, ja.. livet faktisk. Så hver gang jeg havner i en typisk smalltalk-setting liker jeg å tenke på det som en treningsøkt, der jeg får mulighet til å forbedre både snakketøy og tilstedeværelse. I tillegg blir jeg bedre kjent med en menneskeskrott – winwin!
  • Tenke over hvor takknemlig jeg er. Dette gjør jeg stort sett hver kveld uansett, men jeg syns det er en fin ting å gjøre i løpet av dagen også. Det hjelper meg alltid til å være positiv og tilstede, da det retter fokuset mot det som betyr noe. Man kan stort sett aldri gjøre noe med de negative tingene uansett, så hvorfor mate det med oppmerksomhet?

Dette blir jeg spesielt minnet på nå som jeg er på treningscamp, omgitt av mennesker som elsker det samme som meg. Hver eneste en har sin lille historie å fortelle, og det er så utrolig deilig å kjenne at man tar seg tid til gode samtaler og bra samvær, om dere skjønner? Jeg oppdaterer fortsatt så godt jeg kan, og håper jeg lykkes med å spre litt digitale d-vitaminer til dere der hjemme?

Avslutter med litt bilder fra den fantastiske turen vi er i gang med, knipset av superfotograf Victoria Nevland.  

Maren blogger jo også fra turen, og har blant annet blogget om gårsdagens Tabata-økt – den kan dere sjekke ut her. Nå er det natta på oss hvert øyeblikk – klokka er jo tross alt 21.30, hehe. I morgen venter morgentur klokken 08, intervaller med kroppsvektsøvelser klokken 09, og deretter frokost. Ettermiddagen er fylt med en workshop i styrketrening, samt et foredrag i mental trening – det gledes?

Jeg er jammen meg heldig, ass – og når du tenker etter er jeg ganske sikker på at du kan kjenne på det samme ?

Flere
Artikler