Innspilling av en litt annen type julekalender – en kalender vi faktisk trenger!

Som gjør deg godt!

Julestemningen kommer tidsnok, og da varer den helt til nyttår 😀

Som bringer meg over på dagens gjøremål – filminnspilling!

image

Filmene spilte vi inn midt i juletrelandet de har laget på Aker Brygge. Deilig slapsevær og kaldt i lufta. Nydelig!

image

Jeg tenkte nemlig lenge og hardt på hvordan type julekalender jeg kunne kjøre for å skille meg litt ut og gi dere noe som dere ikke allerede får en million andre steder. Jeg elsker for eksempel Tonjes desemberkontrakt, og kunnskapsriktrening.blogg.no sin spreke julekalender, men så har vi det igjen da.. It`s done. 

SÅ, min løsning på dette (u)vesentlige problemet er følgende – romjulskalender!

I samarbeid med sporten.com har jeg nemlig planer om å bidra med en aldri så liten minitreningsøkt hver eneste dag, fra julaften og heelt til nyttårsaften. For tenk litt etter.. når er det du egentlig trenger den lille ekstra pushen? Når du tripper rundt i hverdagen og er høy på førjulsendorfiner og forventninger? Eller når du ligger langflat i ribberus på sofaen? Jeg går for sistnevne!

image

Dere skal få høre mer om disse minitreningsøktene etterhvert som det nærmer seg jul, og dermed romjul, men i tilfelle du er i tvil om hvorfor du trenger de.. her er mine grunner!

  • Alle er i relaxation-modus x 3 så fort jula er i gang. Helt supert det altså, men for kropper som er vant til å bevege seg i hverdagen kan det fort bli et ubehagelig sjokk. For all del, ta det kuli, men gjennomfør noe aktivitet for å holde pumpa i gang.
  • Jula blir bedre med godfølelsen av å ha en treningsøkt i kroppen. Si hva du vil, å ligge langflat på sofaen etter et herremåltid er digg det altså.. men det er enda diggere med en økt OG et herremåltid i kroppen.

IMG_1633B

Jeg skal innrømme at det er noe spesielt, men en av de beste tingene jeg vet om på julaften er å joine julaften-økta i hjembyen, enten vi er en gjeng som samles på et senter eller om jeg popper opp på et vilkårlig crossfitsenter – ekstra god stemning, folk gleder seg til kvelden, og er klare for å gi jernet. Spesielt, jeg vet. 

IMG_1699

Skulle nesten tro at grad av innsats bestemte grad av kos senere på kvelden, slik som vi holdt på på juleWOD`en på Crossfit Drammen i fjor.

  • Julematen, desserten, strømpa, drikken, frokosten og den altfor store julebrunsjen.. Det er MYE energi som skal gjennom skrotten din. Ved å bruke maskineriet litt ekstra i romjulen gjør du det lettere for kroppen å jobbe med maten og nyttiggjøre seg av næringen du koser deg med.

IMG_1903

Her er jeg på nyttårsaften i fjor, og hvem vet, kanskje var jeg så happy fordi jeg svettet litt både èn, to og tre dager i løpet av jula. La oss si det sånn, for innsalgets skyld. 

  • Mat skal ikke knyttes opp mot samvittighet på noen som helst måte. Men halloi, for oss treningsmennesker.. og alle andre mennesker for den saks skyld, de bare vet det ikke såå godt selv alltid.. en stor og god middag nytes aller best når vi har en treningsøkt i kroppen, am I right? La oss kalle en spade for en spade.
  • Les punktet over en gang til. Jeg snakker ikke om kalorier, formtopping, forbrenning og blodslit – jeg snakker om nytelse. Jula, maten, menneskene.. alt blir bedre med aktivitet.

IMG_1733

  • Det er enkelt. For min del kan det være et såre strev å komme seg på trening i jula. Treningssenteret er oppe fra typ.. 11.30 til 12 om jeg er heldig, og det kolliderer selvfølgelig med det familieselskapet jeg skal stille i fra klokka 11.45. Nei, jeg kutter ut det logistikkmaset og kjører heller disse øktene. Du trenger nemlig bare din egen kroppsvekt og et rom på størrelse, med typ.. et baderom. Spesieltilpasset trening for lite plass og lite tid altså.
  • Sist, men på ingen måte minst – vi dropper den superkleine, oppjagede, klisjefylte, oppbrukte greia med «kickstart i januar». Helårskropper forholder seg ikke til høytider – vi elsker å bruke skrotten, så derfor gjør vi nettopp det, ferie eller ei.

Så kan alle andre være alene om å gjøre januar så forbanna seig. 

Dette er noe å se frem til!

Mer info kommer, men da vet du ihvertfall det viktigste allerede nå – om du vet du har en travel romjulstid i møte, uten tilgang på fancy treningsutstyr, kjas og mas – I`ve got your back! Hvis du er som meg og trives best med en småaktiv jul..

Så skal jeg sørge for at du får nettopp det 🙂 

Flere
Artikler