Blomkålpizza i praksis – sånn gikk det

Okei, så denne ukas #matmandag var jo blomkålpizza, som jeg hentet fra del 2 av #shapeupkickstart-programmet.

Når jeg la den ut på mandag hadde jeg ikke prøvd den før, men ble selvfølgelig fristet når jeg satt der og skriblet om herligheten. SÅ, jeg tok med meg min egen handleliste på butikken etter jobb og plukket med meg det jeg trengte.

"Deigen" før steking.
«Deigen» før steking.

Blomkålen skylte jeg jo, kuttet opp, og puttet nedi blenderen. Sammen med den gikk tre egg og en klunk olje. Jeg skal innrømme at blenderen min måtte jobbe en god stund for å få dette til å bli en deig, på et tidspunkt begynte det å lukte svidd i leiligheten.. Meen det er kanskje bare blenderen min som er litt sliten? Må være smoothieprosjektet. Skulle jo tro den var sprek som bare det etter all den supermaten jeg har trykka oppi der.

Anyways, jeg fikk smurt ut smørja på stekeplata etter mye om og men, og på dette tidspunktet var jeg veldig fornøyd. Så stekte jeg den på 180 grader i ca 20 min, og satte i gang med sausen og fyllet.

image

Sausen ble laget av 50/50 tomatpurè og tacosaus (man tager hva man haver), en klunk chiliolje, masse hvitløk, chili, salt, pepper og litt olje.

Etter drøye 20 min tok jeg ut pizzabunnen. Skinnet bedrar ass. Med litt triksing kan altså et blomkålhode og tre egg bli til…

image

Dette. Og deretter…

image

Dette. Så steker man den i nye 10 minutter, og da blir den til…

image

Dette <3

Som jo ikke var så aaaaltfor langt ifra…

Shapeup-mat19747

Dette 😀 Som er Mias pizza på trykk i månedens utgave. Klapp på skulderen til meg for en ok pizza! Med litt bedre lys og en proff fotograf hadde jeg og pizzaen min søren meg vært picture perfect vi også.

Men smaken dere, den er jo den som er viktig. Og den var goood! Man smaker ikke blomkålen i det hele tatt, og mozzarella og serranoskinke er jo aldri feil. Det eneste jeg har å utsette på denne sunnifiserte blomkålfesten er konsistensen. Dog vet jeg ikke om det kommer av min kokkelering eller selve oppskriften, men bunnen var ganske.. vassen. Type.. jeg-kan-ikke-skjære-et-pizzastykke-og-gi-det-til-deg-for-da-går-det-i-oppløsning-type vassen.  Jeg er ikke kresen, og vassenheten i seg selv er egentlig ikke et problem for meg. Men jeg skal definitivt høre med Mia hva årsaken er, og hvordan jeg eventuelt kan unngå det. Noen andre som har opplevd det samme?

Men alt i alt, terningkast fem til denne superpizzaen! Enkel, supersunn og smakfull, hva mer kan man be om på en #shapeupkickstart-ukedag 🙂

 

 

Flere
Artikler