Alle som bruker sparkesykler er latsabber

.. kan det virke som om noen tror jeg mener etter å ha hørt ukas episode av Treningspodden, nr. 160 ?

Og for all del, kan godt være det fremstår slik i episoden også, I don’t remember, men det er altså ikke slik at jeg hater på alle som benytter seg av sparkesykler✌? Men..

.. at jeg hater litt på de som fenomen, og den stadig voksende inaktiviteten som vokser frem i samfunnet vårt, det står jeg for.

Den rakker’n.

Enkle løsninger er skikkelig, skikkelig bra, men de gjør også at det blir stadig mer utfordrende for oss å beholde bruk av kroppen som en del av hverdagslivet.

For alle som trener og er aktive ellers er det seff ikke noe stress, men som vi snakker om i episoden er det kanskje ikke nødvendigvis disse som velger sparkesykler. De blir gjerne brukt av den pendleren som hadde trengt den lille gåturen, kidsa som har godt av å gå til skolen, travle småbarnsmammaer som ikke har tid i døgnet til å trene utenom skrivebordsjobben og ansvaret hjemme, eller studenten som kunne ønske det fantes flere timer i døgnet til å lese. Sittende. Stille..

.. og som dermed ikke får særlig mye annen aktivitet enn nettopp det å frakte seg selv fra a til b. 

Alle som bruker sparkesykler er ikke latsabber, og det finnes veldig mange gode grunner til å bruke de. Samtidig mener jeg ingen har vondt av å spørre seg selv om hvorvidt de ekstra minuttene man sparer på å bruke sparkesykkel fremfor egne bein virkelig gagner deg i lengden – eller om du og kroppen din hadde vært bedre tjent med rask gange, høyere puls og litt svette i luggen.

Denne studien viser ihvertfall det. Den minner oss nok en gang på hvor viktig generell aktivitet er for helsa vår, og hvor lite som skal til for å få en effekt.

Det trengs mindre og roligere aktivitet enn man tidligere har trodd for å oppnå betydelige helsegevinster.

Da er enkle ting, som man tenker at ikke betyr noe, av betydning for veldig, veldig mange.

Enkle løsninger som gjør livet mer behagelig på kortsiktig gjør gjerne det motsatte på langsikt??‍♀️ For alle del, det er flott at ting går kjappere, så du rekker mer, men noen ting er rett og slett for viktig til å sløyfe; deriblant naturlig aktivitet som en del av hverdagen. Så fortsett å ta trappa. La det gå sport i å sanke skritt når du tar telefonsamtaler. Ha gående møter. Prøv å stå like mye som du sitter på jobben. Strekk deg litt hit og dit når du har muligheten. Kle deg etter været, så du kan gå til og fra jobb, eller kanskje bare deler av veien.

Det kjennes kanskje uviktig ut der og da – alt tyder på det motsatte. 

Helt ærlig tror jeg ikke dette gjelder deg som leser denne bloggen, sånn egentlig (selv om noen av dere har hatt en veldig behov for å forsvare deres sparkesykkel-bruk ovenfor meg?❤️), men at du er en viktig ambassadør for budskapet, det tror jeg. Så hvis du er enig håper jeg du fortsetter å spre ordet, med mål om å holde Kari og Ola Nordmann in action på best mulig måte, selv om det mest sannsynlig er en stund til de setter sin fot på treningssenteret sammen med deg. Som er desto større grunn til å sidestille hverdagsaktivitet, med typ.. tannpuss.

Å sette spørsmålstegn ved el-sparkesykler er en del av det – syns jeg da. 

.. bare vær forberedt at du føler du aldri kan bli sett på en el-sparkesykkel igjen. Det er litt dritt ?

Flere
Artikler