Det koster mer enn det ser ut som – preggoupdate uke 28 og 29

Nye uker har gått, og jeg er enda litt mer gravid, om det er lov å si, haha.

I dag er jeg 29+2 dager på vei, og ettersom forrige update var fra uke 27 slår jeg like godt sammen uke 28 og 29. 72% av graviditeten er nå fullført, og jeg har bare 78 dager igjen (ish, man vet jo aldri, hehe). Den lille krabaten veier visst 1350 gram, og er 35 centimeter lang?

Trening og fysisk form

Kropp og hode leverer fortsatt på trening, og min løse plan om fem økter i uken, og to hviledager, is still going strong. Jeg tviholder på mine fem chins, og klarer fortsatt 5 repetisjoner, fem ganger. Det er stas, og enn så lenge kjennes det bra ut – dog tungt, hehe. Enkle styrkeøvelser på bein der jeg jobber med beina samlet er det det går definitivt mest av, og jeg har likt spesielt godt følgende økter;

  • 10×10 med skulderpress og knebøy.
  • EMOM hvert tredje minutt, ti runder, av 10 markløft, 10 push jerk og 10 frontbøy @35 kg.

Ubehag i bekkenet kommer og går, og jeg var spesielt spent før jeg skulle ha SOMA MOVE på treningsreise – dette er jo en av de tingene jeg måtte kutte ut å ha fast, fordi det store bevegelsesutslaget og vridningene alle veier skapte trøbbel i bekkenet. Det har riktignok gått fint med de to timene jeg hadde, og det er jeg evig glad for. Med noen modereringer fra min side klarte jeg meg langt bedre enn jeg hadde trodd.

Jeg fortsetter å gjøre jevnlige prehab-øvelser for å holde bekkenet i sjakk, samt stretching nesten daglig. Jeg tror virkelig på at dette hjelper meg til å holde en såpass fin form! Både stretchingrutinen og øvelsene skal jeg dele med dere?

Kroppslig

Har ikke veid meg på en god stund, så aner ikke hvor mye jeg har gått opp. Føler liksom ikke at jeg vokser så mange andre steder enn magen, og helt ærlig er det ikke så farlig heller – så lenge jeg får trent og spist det jeg liker er jeg fornøyd ? Magen vokser nok riktignok fra dag til dag føles det ut som, og det er slitsomt de dagene det kjennes ut som om magen er på konstant strekk. Tacomett uten å være tacomett, haha.

Kosthold

Forholdsvis normalt, dog mindre mengder.. matlysten min har gått litt ned de siste ukene, og jeg får ikke plass til like mye mat som vanlig. Prøver å være flink til å spise mindre og oftere, og er ganske sikker på at jeg får i meg det jeg trenger, og vel så det. Bare er ikke like god på å begrense meg alltid, når jeg først spiser, og da får jeg evigvondt i magen etterpå. Not good? Liker desidert best å trene på tom mage, eller ihvertfall noe veldig lett noe. All in all, kroppen min gjør sin greie om dagen, og hvordan den ser ut gir jeg blanke f i. Jeg er ikke den som blir veldig sjarmert av gravidmager, syns det ser litt alien-like ut, men har ikke noe imot det heller.. er det som skal til, liksom?

Følelser og topplokk

Jeg har det bra, og gjør min vante greie, dog med et roligere tempo enn vanlig. Jeg tror det fort kan virke som om jeg lever helt som vanlig, med treningsreiser, Conventions, trening og hele pakka, men tro meg, det er mye avslapning mellom slagene, noe jeg er avhengig av for å levere på de tingene som er viktig. For min del er dette jobb, spesielt denne uken på treningsreise, samt trening. Mellom slagene hviler jeg mye i senga, holder meg litt unna den verste varmen, ligger med beina høyt og bare.. chiller. Det er ikke da jeg nødvendigvis drar opp telefonen og knipser bilder til stories, om du skjønner. Så ja, jeg er heldig i svangerskapet som er såpass sprek enda, og jepp, jeg har det veldig fint og er positivt overrasket – men vit at jeg tar mine hensyn i kulissene som gjør at jeg er i stand til å fortsette å gjøre det som er viktig for meg?

Jentene vi har med oss på treningsreise denne uka er riktignok en drøm å ha med å gjøre, og jeg får masse energi av å holde økter for en så glad og motiverende gjeng. Det er ingen tvil om at det er lettere å jobbe bra når jobben også er din største hobby, fylt med en gjeng treningsglade sjeler som gir energi. Love it!

Men ja – å holde seg inn action som gravid koster litt mer enn det ser ut som på sosiale medier, så ikke få dårlig følelse av at jeg spretter fra det ene til det andre – I don´t?

That´s all for this preggoupdate❤️ Koselig at dere følger med! 

Flere
Artikler