Can’t please em’ all

Daaa er jeg på plass i Kragerø – det er. så. digg! Vi har altså leid hytte en uke, ganske spontant, i et område vi vet vi trives godt i. Planen er å henge, chille, trene, spise, sole, bade.. the usual på ferie, hehe. 

Må takke dere for innspill til tittel på boken min forrige uke, til de av dere som bidro der. Dere er gull❤️ Det sto mellom «Trening etter fødsel», «Sprek etter fødsel» og «Tilbake etter fødsel», og takket være deres innspill gikk vi for det som til slutt sto frem som det desidert beste alternativet. Deler det snart, må bare ha på plass et par ting først ? Ulempen med å be om råd på den måten er jo at noen ikke får viljen sin, noe jeg som forfatter blir veldig bevisst på.. men, som overskriften tilsier, kan ikke please alle!? 

Det samme gjelder posten jeg la ut (også på Insta) for noen dager siden, et bilde og en video med fokus på kropp, kropp, kropp.

Det var så mye god feedback! 

Som alltid setter vi pris på å se ekte kropp i monitor. Samtidig var det et par som mente, tja.. at jeg har en for trent kropp til å kunne snakke om å sette pris på kroppen sin som den er, noe jeg syns er litt selvmotsigende.. jeg syns jo ikke man må være over- eller undervektig for å oppfordre til å akseptere kroppen sin som den er. Jeg ville understreke for oss alle at selv om man trener og spiser bra ser man ikke nødvendigvis ut som en fitnessmodell, slik jeg tror mange føler de burde, eller de tror forventes når man bruker mye tid på trening og kost. Samtidig vet jeg jo at mange er både større og mindre enn meg, og det er helt greit – essensen i, og målet med videoen, var bare å.. vise at man ikke er, eller trenger å være, et raka vaskebrett selv om man trener mye og spiser sunt ?

Jeg tror, eller vi vet jo, at sosiale medier fucker med hodet vårt, og når bikinien skal frem er det fort gjort å glemme at oppblåste mager, usynlige sixpacker, korona-polstring, cellulitter, tilsynelatende hengerumpe og lår som gnisser ER sommerkroppen. Også for de av oss som trener mye – noen har det ene i større grad enn andre, men ikke nødvendigvis en har trent bedre enn den andre – der er rett og slett forskjell på oss?

Her kan du forresten sjekke ut vloggen i sin helhet, der jeg snakker om los kroppos seks måneder etter fødsel.

Vi har alle gode og dårlige dager når det kommer til egen kropp tror jeg, og det har ikke nødvendigvis alltid så mye å gjøre med hvordan kroppen faktisk ser ut, men mye med hvordan vi føler oss i topplokket. For min del hjelper det alltid å minne meg selv på alt kroppen kan, alt den får til og alt den tillater meg å gjøre, og flytte fokuset over på takknemlighet fremfor det man føler burde vært annerledes. Kroppen er et verktøy for å leve livet, ikke et mål i seg selv ? 

Og med det logger jeg av igjen, og runder av med det eneste bildet jeg har fra i går, hehe – altså, den boka, Litt Lykkeligere av Sara Lossius – eeelsker den sålangt! Dette var i går, nå har jeg hatt noen timer på pc´en, så gleder meg til å nyte finvær, mann og barn.

God tirsdag, dere ?

Flere
Artikler