Crossfit-økta som (faktisk) ikke gjør deg blodsliten

 

Ikke for min del ihvertfall, men det var kanskje fordi jeg avpasset tempoet noe.. råder isåfall dere til å gjøre det samme, hehe.

De av dere som følger meg på Snapchat vet at jeg var på Crossfit Fønix med mannen i går. Noe av det hyggeligste jeg gjør er å trimme med han, og i går var inget unntak! Økten vi gjorde var faktisk ikke så «ille», og la mer vekt på utholdenhet enn «all out for time», syre og intervallpuls, som man kanskje vanligvis forbinder med crossfit. Derfor er dette en fin økt å gjøre de dagene man er keen på å trimme, men ikke vil drepe beina helt. F.eks om du er som jeg var, med en beinøkt i kroppen fra dagen før, men du er fortsatt keen på å gjøre noe.

Denne økten er perfekt!

oktalik

I dette innlegget velger jeg riktignok å skalere økta noe, da double unders, chest to bar og toes to bar ikke er noe hvermannsen kan (om du følte jeg snakket fremmedspråk akkurat nå, søk det opp, så får du et bilde på det, hehe). Men om du har øvelsene inne – feel free! Hvis ikke – her er økta jeg foreslår at du kan teste, enten hjemme (om du har hoppetau, noe å henge i, samt en kettlebell) eller på treningssenteret.

Oppvarming

Diverse dynamisk oppvarming, samt litt lett jogg

Hoveddel 

3 V-ups

3 tunge ring rows

90 hopp med hoppetau

6 V-ups

6 tunge ring rows

120 hopp med hoppetau

9 V-ups

9 tunge ring rows

270 hopp med hoppetau

12 V-ups

12 tunge ring rows

370 hopp med hoppetau

Når du failer på hoppingen, altså når du må stoppe opp, må du starte på nytt. Dette kan du kun gjøre to ganger, før du må gi videre i økta. Å komme seg helt til 370 hopp på den siste runden er altså ganske hårete – jeg kom meg til 350 hopp, så kløna jeg – arrg, hehe. Deretter måtte jeg prøve igjen, da kom jeg nesten like langt, så måtte jeg kaste inn håndkleet og gå videre til neste del – da hadde jeg jo brukt opp mine to forsøk. 

Hoveddel 2 (ikke noe pause mellom de to delene) 

Shuttle runs, 30 lengder. Slik ser det ut….

Avslutning, 3 runder av… 

  • Goblet squat, 10 reps, der du bruker 5 sekunder på veien ned, og går så fort du klarer opp igjen. Seigt ass!
  • Hollow rock, 15 sekunder
  • Tunge kettlebell swings, 10 reps

Nydelig økt! Try it 🙂 

Som en liten P.S kan jeg jo legge til denne økta, som jeg gjorde med mannen for noen uker siden. Det er, i motsetning til den over, en real svettefest, der du virkelig får kjørt både muskler og puls. I tillegg funker den superbra å gjøre sammen! Man kan peppe, heie på og støtte hverandre underveis, og klappe, klemme og kysse når den er vel overstått – makan til rommmantikk!

Tusen takk til Crossfit Fønix som lar meg stikke innom i ny og ne. Henter alltid ny inspirasjon og treningsglede! Vet ikke om det hører under kategorien #spons jeg, men slenger det på for sikkerhetsskyld, hehe. Nå skal jeg jobbe noen timer til, før jeg tilbringer ettermiddagen på RAW med fine kunder.

Det gledes!

Flere
Artikler