Mine 10 beste tips mot fyllesyke dagen derpå

 

Jeg må si jeg er fornøyd med hvordan jeg har taklet «dagen derpå» de siste helgene.

Som mange av dere vet var det viktig for meg å angripe festsesongen for hva det er verdt, virkelig nyte, men samtidig er jeg jo en friskus som ikke nødvendigvis digger å tilbringe heele dagen på sofaen. Aller mest tror jeg det er egen innstilling til ting den dagen du våkner opp, men jeg tror også summen av disse tipsene gjør at jeg føler meg hakket bedre enn hva jeg ellers ville gjort. Om ikke annet gjør de noe med topplokket sånn mentalt sett, og allerede da har ihvertfall jeg kommet langt.

FYI, dette er jo mest relevant for de av oss som drikker litt alkohol nå i juletiden da. Hører kanskje ikke heelt hjemme på en treningsblogg, men samtidig i aller høyeste grad – jeg tror definitivt folkehelsa vinner på å følge disse tipsene, når alkoholen er et faktum uansett, hehe. 

1.SITRONVANN!

Fra man tar den første sippen med alkohol og hele kvelden igjennom jobber leveren for å filtrere ut alkoholen vi inntar. Sitron støtter oppunder denne prosessen – gull! I tillegg inneholder en sitron godt opp mot ditt daglige behov for vitamin C, som på sett og vis også støtter oppunder detoxen som skjer i leveren. Selv er jeg glad i å drikke sitronvann hele kvelden igjennom også – om ikke annet så har det ihvertfall en god psykisk effekt, hehe.

photo_5

2. BANAN!

Alkohol tømmer kroppen for essensielle elektrolytter, som visst kan forklare den litt shaky følelsen man kan våkne opp med noen ganger. Jeg har hørt et eller annet sted at hvis man våkner opp med småshaky og ømme muskler, så er det et tegn på at man trenger kalium. Vel, flaks for oss – bananer inneholder hauger av kalium! Og jeg liker å hamstre opp en god del, slik at jeg har de liggende når det trengs.

3. EGG!

Egg er også bra, da det inneholder en aminosyre som hjelper til å bryte ned acetaldehyde, et av giftstoffene som visst gir oss den føle hangover-følelsen. Og hvordan kombinerer du disse to på best mulig måte lurer du kanskje på nå? Bananpannekaker, vel!

po

Du finner oppskriften HER.

4. MATVAREBUTIKKEN!

Jeg sørger alltid for å stikke innom matvarebutikken samme dag jeg skal ut, så slipper jeg å tenke på det når jeg våkner noe redusert. Pepsi Max, frisk frukt, egg, banan, bacon, sitron, kullsyrevann, cottage cheese, speltlomper og sukkerfritt syltetøy står som regel på lista. På den måten loader jeg opp kjøleskapet med ting som gir meg en bra start på dagen, og det er større sannsynlighet for at jeg fortsetter sånn utover dagen.

5. FRISK LUFT!

Mulig det er selvsagt, men jeg sier det lell – frisk luft er et must. Jeg legger meg i selen for å komme meg opp og ut en eller annen gang i løpet av formiddagen, slik at kroppen får både dagslys, bevegelse og frisk luft. Hvis jeg får ånden over meg blir det kanskje litt pust og pes (men aldri noe blodhard trening, det virker mot sin hensikt når kroppen allerede er redusert) for å få opp sirkulasjonen i kroppen. Jeg føler meg alltid som en verdensmester når jeg får til dette på kleine dager ass – superdigg!

6. SALT MAT!

Binder vann i kroppen, og smaker rett og slett digg! I min verden er en litt sliten bakrus-dag en fin anledning til å kule´n på sofaen med god samvittighet, gjerne i selskap med mat du ikke spiser så ofte ellers. På disse dagene smaker det jo ekstra digg! Sushi og pizza er en slager her i gården. NAM!

7. SØVN!

Man kommer jo gjerne sent hjem, enten man drikker alkohol eller ei, og da er det viktig å ta igjen den tapte søvnen. Jeg planlegger alltid å sove lenge og godt dagen derpå. De dagene det faller igjennom så blir ofte formen deretter, hehe. Jeg sover til jeg våkner, drikker så mye vann jeg klarer, gjerne sammen med en kopp kaffe, før jeg sover litt til – nydelig! Og absolutt noe jeg ikke har roa til ellers.

image

8. GJØR NOE FORNUFTIG

Jeg prøver som regel å sette meg et lite mål dagen før mtp. noe jeg skal gjøre den påfølgende dagen som er litt fornuftig. På den måten blir ikke dagen helt bortkastet, nesten uansett hvilken form jeg er i, og jeg får den gode følelsen av å ha gjort noe. Det kan være alt fra å få unna litt jobb, rydde et rom, vaske leiligheten, besøke besteforeldre.. noe som hjelper på følelsen av total udugelighet, haha.

9. RYDD KVELDEN FØR

Jeg vet ikke med dere, men når jeg fikser, ordner og styrer til kvelden kaster jeg som regel det ene og det andre rundt meg. Resultatet er ofte at leiligheten ser ut som et takras. Derfor prøver jeg alltid å få ryddet unna det verste før jeg drar, slik at jeg kan våkne opp til en fresh og fin leilighet. Det hjelper på når man selv føler jeg som det motsatte, hehe.

10. GRØNNE ALGER

Jeg tar som regel spirulina og chlorella året rundt, noe jeg har planer om å skrive et eget innlegg om. Anyhow, chlorella er en alge som er full av vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som i tillegg er kjent for sin rensende effekt. I tillegg er den proppfull av klorofyll, som visstnok også bidrar til å rense leveren. Den trenger all hjelp den kan få, i tillegg til sitron, banan og egg, så her er det bare å kjøre på, hehe. Jeg pleier å ta cirka fem gram før jeg inntar alkohol, og fem gram etterpå. Det vil si, jeg måler aldri, bare tar en klunk liksom. Dette er også omdiskutert altså, og jeg velger å gå for det fordi det.. kjennes bra ut, rett og slett. Om det er riktig for deg er opp til, nettopp.. deg 🙂

Så, there you have it! Selv er jeg klar for jentenes årlige julebord i morgen, og gleder meg som bare det. Dette blir årets siste julebord, så nå gjelder det å nyte for alt det er verdt, hehe. God fredag hjerter!

 

 

 

 

 

Flere
Artikler