En crossfitøkt på film og mitt kommende treningsrom

Som dere fikk med dere hadde jeg jålete besøk fra Oslo tidligere i uken, der vi, som alltid, tok en tur på trening. En av mange fordeler med jobben min må være at møter ofte skjer i kombinasjon med trening, hehe. Nå er jo Bastian en kompis også da, så her var det mange fluer som ble slått i én smekk!

Økten vi gjorde var superfin, og absolutt noe dere kan teste. Dere kan gjerne bytte ut overhead squat med en vanlig knebøy, og kjøre for eksempel 3-5 repetisjoner x 3-4 ganger, og i AMRAP`en på 15 minutter kan dere holde på utfallene (det klarer vi alle), bytte ut pullups med roing i ringer eller TRX, og kjøre vanlige markløft fremfor power cleans. Denne treningen er for alle, den må bare skaleres riktig t ift. utgangspunkt 🙂

Jeg rakk også å dra Bastian innom huset vårt, både fordi han ikke har sett det, men også fordi vi i nærmeste fremtid har planer om å pusse opp kjelleren, da med et treningsrom. Han jobber i noe som heter Qicraft, som blant annet leverer treningsutstyr til større og mindre treningskjeder i Norge. Han har greie på innredning av treningsrom, med andre ord?

Som dere kanskje vet pusset vi opp to etasjer i dette 180 kvadratmeter store rekkehuset før vi flyttet inn, og nå står altså underetasjen for tur. Der er det en bod, et vaskerom, et TV-rom og nå skal det altså bli et treningsrom også. Jeg ser for meg et veldig åpent rom, og fordi treningsrommet skal bli suuuperfresht, åpent og digg er jeg faktisk usikker på om jeg skal ha noen vegger i det hele tatt.. I have some thinking to do!

Nå kom jeg forresten på at jeg MÅ lage et innlegg med før, etter-bilder av huset. Helt sykt å se før-bildene i innlegget over, når jeg vet hvordan det ser ut nå?

Over ser dere skissen Bastian tryllet frem i farta. Som inspo til tenkingen videre har jeg funnet dette bildet under, blant annet, men her er virkelig ingenting landet enda. Vil nok ha litt mer farger, uten at det skal være helt fargorama der inne. Håper å gjøre det cleant og fint, og til et rom som frister like å mye å gjøre yoga (ikke at jeg gjør så mye av det, men innimellom, hehe) som tung styrke og intervaller på romaskinen. Det er ikke så mye lys i rommet fra før, det er tross alt en kjeller, så kom gjerne med fargetips og andre tips dere tenker kunne være nyttig. Når jeg tenker meg om ser vårt kommende treningsrom veldig ut som det Fotballfrue viser i dette innlegget – inspo fra frua, hehe.

Kanskje noen av dere har innredet et treningsrom selv?? Tips tas imot med STOR takk. 

Når det kommer til utstyr trenger jeg nok ikke særlig mye mer enn en stang med vektskiver, knebøyrack (sånn helt enkelt et), noen kettlebells, noen hantler, matter, slynger en benk og en mulighet til å gjøre chins og pullups. Hadde vært suuperdigg med en romaskin, og kanskje også en mølle, men det får eventuelt bli på sikt. I første omgang blir det digg å bare få pusset opp rommet – som dere vet kommer man jo ganske så langt med bare egen kroppsvekt også. Utstyr eller ei, når man skal drive med hjemmetrening er det uansett digg å ha et sted det er ok å svette litt, spesielt når kong vinter banker på døra igjen.

Syns ihvertfall jeg da, men kanskje jeg er litt spesielt interessert? Hehe. Det tror jeg dere er å. I skrivende stund nyter jeg morgenkaffen min og jobber litt, før jeg skal en tur på trening. Tung styrketrening med lange pauser står på agendaen i dag, i ro og mak med god musikk på ørene. Det blir godt. I ettermiddag reiser jeg og kjæresten på Geilo, der avslapning, kos, fjellturer, god mat og spa står for tur. To uker til vi har ordentlig ferie, så da gjelder det å utnytte de miniferiene (aka. helgene) som er, hehe.

God fredag, fine folk?

Flere
Artikler