Den beste sommermaten jeg vet om

I samarbeid med Maggi økologisk fond

Husker dere jeg blogget om trenden #inabowl, som jeg (litt ubevisst) har vært en tilhenger av de siste årene?

  • Sjekk ut innlegget HER.

Det var først når jeg leste denne artikkelen at jeg skjønte at den hadde et navn, hehe. Jeg elsker å slenge sammen ulike greier i en bolle, og da gjerne på en langt mer utradisjonell og smakfull måte enn den tradisjonelle Isbergsalaten med typiske grønnsaker og en proteinkilde.

I dagens #matmandag deler jeg nok en superdigg bolle! For noen uker siden ble jeg nemlig utfordret av Maggi til å teste deres nye økologiske fond, som kommer i både kjøtt-, kylling- og grønnsakssmak. Jeg har lenge hatt et ønske om å bli en sånn som tar meg tid til å koke opp kraft og greier hjemme på mitt eget kjøkken, men dessverre.. ser ikke ut som det skjer på en stund. Med en fond som dette kan jeg fortsatt høste fordelene av den nydelige smaken det setter på ulike retter, uten å måtte kaste meg på kraft-bølgen hjemme i mitt eget kjøkken. Et stort pluss er at den er drøy i bruk, og holder seg i kjøleskapet i opp til ett år (!!) selv om den er åpnet. Perfekt i en travel hverdag, der, dessverre, jeg ender opp med å kaste altfor mange åpnede, småspesielle ingredienser som jeg rett og slett ikke rekker å bruke opp.

Derfor tok jeg utfordringen fra Maggi på strak arm, og ble så glad når det ble vellykket og jeg kunne dele det her på bloggen – so here it goes, mine venner 😀

 

Du trenger (1 porsjon)…

150 gram kylling

Cirka 150 gram kokte (aller helst avkjølte) poteter eller søtpoteter

1 chili

1 hvitløk

ingredProdukt

2 ss Maggi Økologisk kyllingfond

Koriander og basilikum

Grønnkål

Cirka 100 gram mais (1/2 liten boks)

1 gulrot

1/2 vårløk

1/2 avocado

En liten håndfull nøtter, som peanøtter eller cashew.

 

Slik gjør du

  • Gi potetene et kjapt oppkok, før du skyller de i kaldt vann, legger de i en boks og putter de i kjøleskapet.
  • Skjær opp kyllingen i passe små biter, og stek i en klatt med smør. Begynn med høy varme, så får de en slags stekeskorpe, før du slår ned varmen litt.
  • Imens kyllingen steker hakker du opp 1 chili og 1 hvitløk små smått som mulig, og slenger oppi´stekepannen med kyllingen. Tilsett 2 ss med Maggi Økologisk kyllingfond, samt en klunk med vann. Skru ned varmen, og la dette godgjøre seg mens du tilbreder bollen.

greens steke

  • Bland ønsket mengde grønnkål, basilikum og koriander sammen. Deretter tilsetter du mais, gulrot og avocado. Miks godt sammen i bollen.

kaal greens2

  • Deretter blander du inn kyllingbladingen i bollen, som vil sette en nydelig smak på det hele – fonden, chili og hvitløken blir som en nydelig saus, og grønnkålen som base er robust nok til å ikke bli «soggy».
  • Helt tilslutt blander du inn avocado og potetene, før du drysser en liten håndfull peanøtter over.

nammis inabowl

Dette er superenkelt, det er digg, og gir kroppen din masse god næring – bra proteiner fra kyllingen, fett fra avocadoen, gode karbs fra potetene, og ikke minst – vitaminer og andre supernæringsstoffer fra grønnsakene. Et stort pluss til fonden, som for min del gjorde det enkelt å sette smak på noe som fort (dessverre) kan smake litt kjedelig – kyllingfilet er jo ikke alltid det sprekeste å lage mat med… 😉

ovenfra meg

Gleder meg til å høre hva dere syns om dagens #matmandag – bon apetít! 😀

Sjekk ut forrige ukes #matmandag, der jeg viste hvordan jeg bruker fonden for å sette smak på grønnsaker. Det finnes også masse supre tips på Maggi sin egen Facebook-side HER.

  • Sjekk gjerne ut forrige ukes #matmandag, der jeg brukte fonden til å smakssette grønnsaker på grillen. NAM! Du finner den HER.

 

 

Flere
Artikler