Derfor er ikke gruppetrening for pyser

Gruppetrening i sal kan være griseslitsomt – langt tøffere enn det guttegutta i styrkerommet tror. Merkelig nok tør de aldri å være med selv? 😉

Dette innlegget har jeg hatt på blokka en stund – helt siden jeg var på dansetime med Sølve Sundrehagen på VING Treningscamp. Og de som har vært det.. de veit hva jeg snakker om. Mannen er visst en legende innen gruppetrening, og har slik jeg har forsått det en solid plass i nordmenns gruppetreningshjerter. Vel.. nå skjønner jeg hvorfor. Anyhow, Sølve-crush eller ei – mine tanker om gruppetrening ble også endret.

Eller, de fikk seg en påminnelse er vel riktigere å si. Jeg har vært en gruppetreningsjunkie jeg, som så mange andre. Og det er det jo en grunn til – når man får smake på den ekte, sanne smaken av å være med på en real step-, danse-, shaketime.. det er som å drikke treningsglede, det. Noen som har kjent på den samme følelsen eller? dette2dette9dette10

Og en ting er at jeg ble sliten, det blir man jo av all aktivitet bare man pusher seg nok – men gruppetreningsjenta i meg ble minnet på hvor mye mer man kan få på kjøpet. Underveis tok jeg meg selv i å bli en av dansegjengen, og svingte meg i vei med jazzhender, hiphop-skuldre, Fame-moves og høye kneløft i hytt og gevær. Jeg liksom, jenta som ikke har gjort stort annet enn knebøy, mark, skitrening og WODS de siste tre årene. Jeg tok meg selv i å flyte på en rus av treningsglede, og musikken traff meg midt i hjerterota, gang etter gang. Jeg ble retten og sletten litt høy på livet, på en helt annen måte enn jeg blir her hjemme i styrkerommet på SATS.

Misforstå meg rett, jeg kommer ikke til å bytte treningsfilosofi og bli noe Zumbradronning jeg altså. Jeg ble bare inspirert til å gi alle dere som driver med gruppetrening på fast basis.. en real klapp på skulderen!

dette3 dette8

Enten det er spinning, Bodypump, dansetimer eller gudene vet hva – det er jo sinnsykt gøy?! De siste årene føler jeg gruppetrening har blitt stemplet som litt sånn «pysetrening», og at hvis du virkelig vil ha de beryktede resultatene, så måå du trene tung styrketrening, intervaller, sirkeltrening og hele den regla der. For all del, jeg vil alltid være forkjemper for et smart styrkeprogram som gjør deg sterkere over tid, men utover det.. gjør det DU liker!

Hvis du elsker å shake assen og løfte litt lettere vekter er det også det som kommer til å gjøre at du bevarer treningsgleden. Og det, mine venner, vet vi at er en av de viktigste medhjelperene når du ønsker å gjøre det hele til en livsstil – du må finne gleden i det du gjør!

Dansetimen jeg var med på på Mallorca var ihvertfall langt ifra noe selskapsreise for pyser – det var en real treningsøkt, og ikke minst, en økt full av energi, livsglede og endorfiner med andre mennesker – det er mye verdt det, og ikke alltid like lett å hente frem ved å løfte noe tungt fra A til B, x antall ganger.

Jeg tør påstå at jovial og lavterskel gruppetrening vil fortsette å gjøre langt mer for folkehelsa også i fremtiden, fremfor høytekniske styrkeprogrammer og superdropgiantmakssett. For uavhengig av alle personlige trenere sin våte drøm om at alle skal elske styrketrening i studio – trokke´det skjer med det første ass.

Og da er høye kneløft, stepping og shaking i sal et sabla godt alternativ!

At man blir grisesliten uten å tenke over det er jo en deilig bonus 😉

dette7dette6dette4dette5

Så for å gjøre en lang historie kort – nei, gruppetrening er ikke for pyser. Faktisk tror jeg alle vi som surfer på vår egen egotripp i styrkerommet på ukentlig basis hadde nok hatt godt av å shake litt løs i en sal på jevnlig basis.  Dans, glede og musikk er gull verdt for enhver menneskesjel!

P.S Du trenger ikke nødvendigvis høre på meg altså – HER er Sølves fem grunner til hvorfor kroppen din potensielt kan bli en sucker for gruppetrening. 

 

Flere
Artikler