Derfor skal du IKKE hoppe på en bikinikropp-diett

Så fort kalenderen bikker slutten av mai/begynnelsen av juni, kan jeg samtidig banne på at mailboksen fylles opp av henvendelser som.. «har du noen gode tips til å stramme opp før ferien?», «er det en diett som er ekstra bra for å toppe formen?», og «hvordan kan jeg få bort det lille ekstra, så fort som mulig?». Dette til tross for at jeg kanskje er en av de profilene som i minst mulig grad fronter denne type treningsfilosofi.. liker jeg å tro selv ihvertfall. Kan bare se for meg hvordan det røyner på i mailboksen til ulike.. «fitnessprofiler».

PicMonkey Collagebrygge

Vel, jeg takker for hver eneste henvendelse, som minner meg på hvor viktig det er å understreke følgende – det finnes ingen quick fix! Jeg har selv gått i fella x antall ganger, og bruker dagens #matmandag på å understreke hvorfor du ikke må kaste deg på en av disse fellene. En diett på et ekstremt kaloriunderskudd, kombinert med beinhard trening vil blant annet resultere i følgende…

  • Kroppen din går i sparemodus. Et lavt energiinntak i kombinasjon med overdreven trening utgjør et enormt stress for kroppen. Resultatet blir at den går i en slags sparemodus, der den tviholder på det den har av energi (fett), bruker opp det vevet som koster den mest å beholde (muskler), og setter ned forbrenningen så mye den kan, for å unngå å bruke opp unødvendig energi. Resultatet? Du spiser minimalt, og forbrenner minimalt, når du alternativt kunne spist mye mer, og forbrent mye mer.

Du kan jo spørre deg selv hva som er diggest…

 

  • Du blir grisesliten. Erfaringsmessig (dessverre) er det ingenting som er så altoppslukende som en tøff diett og et like tøft treningsregime. Alle dine krefter går til å preppe og gjennomføre regimet ditt dag etter dag, og du har ikke tid til å være sosial, være en god kjæreste, prestere optimalt på jobb og skole eller fylle fritiden din med det du har lyst til – du er for opptatt med å ligge hjemme og tenke på morgendagens matpakke.

 

  • Du får 99,9% sikkert et tilbakefall. Med «tilbakefall» mener jeg at du før eller siden gir etter for kroppens desperate rop om hjelp, og du ender opp med å spise «det du ikke burde». Uavhengig av om dette er to knekkebrød med ost og skinke eller en boks med Ben and Jerrys, en pizza og en overdose med yoghurtnøtter vil mest sannsynlig følelsen etterpå være den samme – «jeg feilet». «Jeg feilet, men søren heller, nå skal jeg kjøre på enda hardere de neste ukene, for å gjøre opp for dette. Jeg skal vise at jeg kan». Dette er en evig ond sirkel, som ikke vil gi deg andre resultater enn misnøye med egen kropp og sinn.

 

  • Ingen bryr seg. Dette er kanskje det viktigste punktet, og jeg skriker det ut om jeg må – INGEN BRYR SEG! Ihvertfall ikke i den skalaen du tror. Svært få bryr seg om du har synlige magemuskler, sprettrumpe eller definerte armer, spesielt ikke når du går rundt som en utslitt skygge av deg selv. Vi har alle mer enn nok med oss selv, og finner en langt større glede i å omgi oss med mennesker som har feil og mangler, på akkurat samme måte som oss selv, men som har baller nok til å gi blanke og være seg selv på ekte vis.

dansee

Funfact, og en aldri så liten digresjon – dama på bilde over var jeg så heldig å få være på fest med på lørdag. I etterkant noterte jeg meg at hun er superceleb, med over 1 mill (!!) følgere på Instagram. Sjukt, haha. Sjekk henne ut på @ginarodriguez – vært på forsiden av WomensHealth og greier. Herlig dame!

forelska

En trent og sunn kropp er et resultat av langvarig og dedikert jobbing, på en måte som gir deg glede over tid. Nettopp derfor er det ekstremt viktig for meg å jobbe med kunder på en måte som gjør at de finner glede og mestring i det de gjør. Ved å elske prosessen (nesten mer enn man elsker målet i seg selv) er man sikret at man også tar riktige valg over tid, som igjen fører til at man får «drømmekroppen». Det skjer ikke over natta, og det skjer ihvertfall ikke ved hjelp av en eller annen quick fix-diett noen timer før bikinisesongen er her.

En bikinikropp-diett er derimot oppskriften på lite energi, dårlig humør, en kropp i ubalanse, ujevn forbrenning og dårlige treningsøkter.

Et realt mindfuck, rett og slett. 

Bildene i innlegget, med unntak av kollasjen, er knipset av superflinke Anton Soggiu

 

Flere
Artikler