Derfor mener jeg du kan bli din egen PT

Inneholder reklame for egen bok

Diskusjonen har rast litt de siste dagene, om PT-markedet som virkelig har skutt fart de siste årene. Bemidlede mennesker bruker stadig flere kroner og øre på PT, noe som på sett og vis er knallbra, da det også vitner om at de holder seg i form og tar vare på helsa.

Senest i går hadde jeg en prat med to venner om hvorfor de velger å benytte seg av PT, og de fortalte om hvor mye de får ut av det, både med tanke på inspirasjon til egne økter, motivasjon og ikke minst ansvarliggjøring. Så la meg understreke før jeg går videre; å ha personlig trener er en megaluksus som jeg på ingen måte mener er bortkastet, i de fleste tilfeller det motsatte – søren heller, jeg jobber jo som PT selv?

Men, en stor del av min filosofi handler jo også om trua på at du kan bli din egen PT, noe jeg også stadig tror på i større grad.

Når det kommer til trening og helse, tenker vi jo at det hele beror på kropp, muskulatur og vår evne til å utøve fysisk trening riktig, med kvalitet, over tid.

Og det stemmer.

Men hva, eller nærmere bestemt hvem, er det som bestemmer om du skal trene riktig, med kvalitet og over tid? Mye av det du trenger for å oppnå en endring, nye mål og fremgang i eget liv, sitter nemlig der. Noen må ta styringa hvis du vil skape de resultatene du ønsker. Og den beste til å holde rattet, det er du! Mye av jobben til en PT ligger i å avklare hvor man vil og hva man faktisk kan få til, og få kunden til å ta de rette valgene mot treningsmålet over tid. Det handler også om å få kunden til å ville, og kjenne på en indre driv til å gjøre jobben, selv i tunge stunder, og å prestere, til tross for hverdagens kjas og mas. I tillegg ønsker man jo at kunden skal finne glede i prosessen, og ikke minst lære av knall og fall underveis.

Å skape en driv, bedre kjent som motivasjon, prioritere inn trening i hverdagen på en måte som passer deg, ta valg som legger til rette for at du går gjennomført øktene dine, samt holde deg selv ansvarlig for å sørge for at du faktisk gjør tingene du har bestemt deg for, det er alle ting jeg mener du som enkeltindivid har i deg å klare selv. Jeg sier ikke at det er enkelt, ei heller fort gjort, men gevinsten på den andre siden er desto større.

I boken min «Bli din egen PT» gir jeg deg mer eller mindre den «mentale oppskriften» på hvordan du gjør dette i praksis, slik at du kan tune inn hodet ditt på suksess.

Du begynner med å kartlegge din egen treningsidentitet, for så å sette smarte mål som oppleves både spesifikke, målbare, aktive, realistiske, tidsbestemte og evaluerbare. Du lærer mer om motivasjon som ferdighet, da spesielt på en treningsreise, samt konkrete ting du kan gjøre for å være i forkant av de utfordringene både du og jeg vet at vil komme.

Sist, men ikke minst får du treningsprogram som følger deg gjennom hele året, alle sesonger. Det er tre ulike styrkeprogrammer, der man starter med program 1, to økter i uken, for så å bevege seg videre til program 2 og 3 når man er klar. I tillegg får man tips om konkrete CrossFit- og kondisjonsøkter man kan gjøre som utfordrer deg hakket mer enn de tradisjonelle intervallene på mølla, og ja, summen av det hele er en bok som forhåpentligvis gjør det lettere for deg å føle at du tar kontroll over din egen treningsreise denne høsten.

For tenk – hvis du begynner nå, å jobbe mot det målet du drømmer om å få til – se for deg hvor langt du klarer å komme innen jula er over oss?

Det er ingenting å vente på. 

Du kan lese mer om boken min her, og ikke minst klikke den hjem – 349 for å bli din egen PT, det er ikke verst?

Speaking of, nå skal jeg ha en PT-kunde før jeg setter snuta hjemover – der blir det muuligens rointervaller, før nachos og Ex on the beach på skjermen. Digg!

Flere
Artikler