Jeg vil gi deg det du trenger for å få til det du vil

 

I går hadde jeg treningssamling med jentene fra Bli din eget PT-workshopen, der målet var å gå mer fysisk til verks. I den første samlingen hadde vi nemlig fokus på mental trening, og jobbet med konkrete verktøy som skal hjelpe de til å skape den endringen de ønsker. På gårsdagens samling var det mer fysisk trening i fokus, med vekt på grunnleggende bevegelsesmønstere som kroppen kan gjøre.

Men mentalt eller fysisk fokus, målet er som regel alltid det samme for min del.

For det er rart med det.. de fleste av oss vet jo hva som skal til, men det å faktisk få det til å skje – der ligger utfordringen. Det gjelder ikke bare når vi snakker om fysisk trening og livsstilsendring, men generelt også egentlig – endring er ikke for pyser!

Mitt mål er å hjelpe mennesker til å tørre å prøve å være den beste versjonen av seg selv, ved hjelp av fokus på gode valg, mestringsfølelse og bevisstgjøring. Jeg prøver å la alt jeg gjør underbygge denne filosofien.

  • På mentale treningstimer – hvordan kan personen som sitter foran meg få det bedre, og på den måten prestere bedre i egen hverdag, ved hjelp av teknikkene og tenkemåten jeg kan lære bort?
  • Om jeg har en PT-time ønsker jeg at kunden min skal lære så mye som mulig, slik at han eller hun kan ta det i bruk på egenhånd, både utenom våre timer, men også når samarbeidet er slutt.
  • På treningsturene jeg arrangerer og er med på holder det sjeldent for meg å «bare» sette opp treningsøkter som sliter ut deltakerene i form av burpees og hoppende utfall. Jeg vil at hver enkelt skal lære noe, enten det kommer til indre dialog når man pusher seg, teknikk ved styrketrening, avspenning og pust.. ja, you name it.

Jeg vil liksom at du skal vite hvorfor jeg ber deg om å gjøre det jeg gjør.

Skjermbilde 2017-02-03 kl. 12.21.54 Uten navn Skjermbilde 2017-02-03 kl. 12.21.44

  • Det samme går forsåvidt igjen når jeg har felles treningsøkter for ulike grupper også. Noen ganger lurer jeg på om det kan være litt irriterende for folk, da noen sikkert «bare» er keene på å få seg en økt, ferdig med det, hehe. Vel, det skjer det også altså, men jeg vil gjerne at man skal ha blitt hakket klokere når man er ferdig på trening også, ikke baaare blodsliten, hehe.
  • Og ikke minst er det grunnen til at jeg valgte, og fortsatt velger, å spre informasjon i form av blogg, artikler, sosiale medier osv – jeg vil gi så mange som mulig så mange verktøy som mulig for at vi alle i større grad skal bli råtasser i eget liv og i egen hverdag, enten det gjelder trening og livsstilsendring, eller måloppnåelse på andre arenaer i livet ditt.

For min del har mental trening blitt det viktigste verktøyet, da jeg mener det er her den største verdien ligger. Det skorter ikke på informasjon i dagens samfunn – et kjapt Google-søk, en tur på bokhandelen eller en surferunde innom en YouTube-kanal kan fort gi deg det du trenger for å komme «i form». Det er mye «dårlig» informasjon der ute, men det er søren meg mye bra greier også!

Så hvorfor klarer man det ikke da? Hvorfor klarer man ikke å finne ut hva som er viktig nok for en til at man holder ut over lang nok tid til å faktisk oppnå det?  

Høres lett ut på papiret – svar på et par spørsmål, bestem deg, også «bare gjør du det». Vel, praksisen er en ganske annet. I motsetning til toppidrettsutøvere har ikke vi «vanlige mennesker» muligheten til å prioritere bort alt annet når vi skal oppnå noe. Du lære deg å balansere. Du må lære deg å takle motgangen – den vil uten tvil komme, og om hvorvidt du kommer deg gjennom det eller ei avhenger i stor grad av deg og dine valg.

Digg at det i stor grad ligger i dine hender da.. men samtidig ganske så tricky. 

Send meg gjerne en mail på Pia@rawtrening.no om du kunne tenke deg en uforpliktende prøvesamtale i mental trening, eller om du ønsker info om den neste workshopen min, «Bli din egen PT», som sparkes i gang om noen uker. Nå skal jeg jobbe litt mer, før jeg skal få unna dagens styrkeøkt. Deretter blir det et lite kaffeslabras med en venninne, litt mer jobb, en PT-kunde.. SÅ dere, da er det helg.

#TACOFREDAG!

.

Flere
Artikler