VIDEO: Fullkroppsøkt med fokus på rygg og rumpe

 

I ShapeUp Kickstart er det to styrkeøkter som går igjen hver uke, og jeg håper dere trives like godt med disse to som det jeg gjør. Vi er nå på uke 4 av programmet, og opplegget vi har satt opp varer i hele åtte uker, det vil si frem til mandag 27. februar.

Vi startet nemlig opp moroa 9. januar.

timeplan

 

Som du ser er det mange herlige treningsdager som gjenstår, og moroa blir tyngre for hver dag som går. Selv følger jeg fortsatt programmet, men må ofte justere litt på både treningsdager og treningsøkter for å få det til å gå opp med resten av hverdagen. Så lenge jeg kan krysse av alle øktene på slutten av uka så er jeg superfornøyd, og det burde du også være. Jeg skal hvert øyeblikk lage et innlegg der jeg oppsummerer hele ShapeUp Kickstart, med alle bilder, film og tekst som er publisert, slik at du når som helst ved en senere anledning kan kjøre opplegget. Må jo ikke være januar for å kjøre en real kickstart, eller hva? 😉

På agendaen i dag er styrkedag 2, som vi denne uka gjennomførte på mandag. HER kan du lese mer om hvordan hver enkelt øvelse gjennomføres, og hvordan du skal trene gjennom moroa i sin helhet.

Selv digger jeg denne økta, og liker å ha to gode styrkeøkter i løpet av uken der jeg kan måle at jeg blir sterkere fra økt til økt. Enten i form av at jeg kan legge på mer vekt på stanga eller ved at jeg tar flere repetisjoner.

Som du ser står det oppgitt f.eks 6-8 repetisjoner, som vil si at du skal klare 6-8 repetisjoner på en gitt vekt. Når du klarer 6 repetisjoner holder du deg på denne vekta helt til du klarer 8 repetisjoner x 3. Når du klarer tre sett med åtte repetisjoner er det på tide å øke vekta på øvelsen neste økt.

Styrkedag 1, som vi skal gjøre i morgen (ihvertfall ifølge planen da, hehe), ser sånn her ut. HER kan du sjekke ut programmet i sin helhet, og få en nærmere beskrivelse av hvordan hver enkelt øvelse gjøres.

  • Du kan forresten trene begge disse øktene mer effektivt ved å trene i supersett. Les mer om hvordan du gjør dette HER.
  • Husk også at du kan variere øvelsene i det uendelige, slik at de passer deg. Les mer om hvordan du gjør dette HER.

Nå er jeg enda sikrere i min sak – ShapeUp Kickstart må definitivt samles i et eget innlegg! Disse to øktene er jo sentrale, men det som gjenstår er alle kondisprogrammene, samt restitusjonsøkta. I tillegg skal dere få litt mer informasjon om tanken bak programmet i sin helhet, samt noen bonustips på toppen av det igjen. Haha, nå gikk det brått opp for meg at min filosofi med å «gjøre folk til sin egen PT» stemmer overraskende bra.. jeg vil virkelig at du som klikker deg inn her på bloggen skal få alle de verktøyene du trenger for å kunne ha kontroll over egen trening, kropp og helse, slik at du i stor grad kan være uavhengig av noen andre. Om du ønsker da.. det er jo rein luksus å ha PT, og mange trives særs godt med det. Inkludert meg selv. Men det blir litt jålete i lengden. Dessuten er det ekstra stas med progresjon når man vet at man har ansvaret for den selv.

Nei, nå rabler jeg. Ble revet med jeg nå, hehe. Kos deg med treningsøkten når det passer deg, og fyr løs med spørsmål om du har noen. 

Flere
Artikler