Dette er #shapeupkickstart – TRENINGEN
  • Den enkle versjonen: Du trener hele kroppen med disse to #shapeupkickstart-programmene.
  • Den littt mer sammensatte , PT-språklige versjonen for spesielt interesserte: Dag 1 fokuserer på en knedominante øvelser (knebøy og utfall) og horisontale press og drag. Dag 2 fokuserer på hoftedominante øvelser (markløft og pullthrough) og vertikale press og drag, som skulderpress og pullups. På denne måten får du dekket alle de viktigste bevegelsesmønsterene til kroppen med styrketreningen du gjør.

IMG_9564

  • Begge dagene avsluttes med en finisher på romaskinene.

– Dag 1 skal du ro så langt du klarer på 4 minutter.

– Dag 2 skal du ro 1000 meter så fort du klarer. Målet er å slå din egen rekord på hver treningsøkt.

  • Kort fortalt har jeg satt sammen styrkeprogrammet slik at du på mest mulig effektiv måte trener hele kroppen. Hvis du har tid og lyst kan du velge å trene programmet to (dag 1, 2), tre (dag1, 2, 1), eller fire (dag 1, 2, 1, 2) dager i uken.

IMG_9563

  • Minstekravet for å få den #shapeupkickstarten vi er på jakt etter er altså to ganger i uken. Selv kommer jeg til å holde meg til to ganger i uken, og kombinere med crossfit, bikram yoga og annen trening.
  • Alle øvelsene kan gjøres både enklere og mer avanserte, noe jeg vil tipse om underveis i løpet av januar. Det viktige er at du trener selve bevegelsen, og at du tilpasser både øvelsen og belastningen til ditt nivå.
  • Det kommer et nytt treningsprogram i februar, som følger opp januar-programmet. Dette er en progresjon, så det lønner seg å ha kjørt i gjennom januarprogrammet minst fire uker først. Øvelsene blir hakket mer avanserte, og du skal gjøre færre repetisjoner, med desto flere sett og mer vekt.
  • Jeg digger å ha masse fleksibilitet i treningen min, men jeg liker også å ha noen faste holdepunkter som gjør at jeg kan holde fokus og sørge for at jeg blir sterkere. Dette treningsprogrammet er PERFEKT i kombo med annen trening, eller som en skikkelig #shapeupkickstart på egenhånd 🙂

IMG_9555

IMG_9556

Bestem deg nå. Ikke nøl, ikke tenk, ikke kveruler.. Bare gjør det!

Kom i gang så fort som mulig, og la 2015 bli fylt med god treningsenergi fra første stund. Jeg og resten av oss i ShapeUp-redaksjonen (det er nemlig noen sprekiser der også som joiner) starter opp på mandag, 5. januar, og vi gleder oss til å gjøre det sammen med en haug av sporty lesere.

Let´s go! 2 dager igjen til start 🙂 

 

Flere
Artikler