Okei. Dette hadde vi til middag tidligere i uken, og altså, det var. så. godt. I tillegg er det en ypperlig måte å få i seg masse grønnsaker på, og det er enkelt å lage godt med mat så du har rester til dagen etter. I like!
SÅ, du trenger..
Til dressingen
3 dl appelsinjuice
3 spiseskjeer brun ris-eddik
1 kinesisk hvitløk
Ingefær, et par teskjeer
2 dadler
Til salaten
Gulrøtter, brokkoli, paprika, rødkål (eller hvit kål), vårløk, spinat, koriander
Kylling – krydres med ønsket krydder. Vi brukte en hjemmelaget marinade og grillet kyllingen.
Eggnudler, kok opp ønsket mengde.
Slik gjør du
- Lag gjerne dressingen først. Begynn med å blande sammen juice og eddik, før du finhakker hvitløk og dadlene. Deretter kjører du det raskt i en blander. Så helte jeg det over i et glass med lokk og satte i kjøle skapet, så den kan enkelt shakes før servering.
- Så til salaten; bruk gjerne er rivjern på rødkålen, og kutt opp gulrøttene i strimler. Gi brokkolien et lett oppkok, gjerne damp den, og sett samtidig nudlene til koking. Det går kjapt.
Og det er egentlig det! Så danderer du først spinat i bunnen av en bolle, og sper på med alle de digge grønnsakene, + kylling + dressingen. Og koriander – viktig detalj! Jeg toppet det hele med litt Teriyaki-saus, sesamfrø og peanøtter (haha, mye vil ha mer), og altså.. det ble altså så digg og fresht!
Beste av alt, jeg hadde til lunsj dagen etter også – dette anbefales, da spesielt dressingen, som jeg vil tro kan brukes over andre type salater også.
Kos deg ?❤️