En enkel, næringsrik og sommerlett tunfisksalat

Denne tunfisksalaten er helt insane god, og det uten at den inneholder en eneste fancy ingrediens. Prakteksempel på at det å spise sunt ikke trenger å være verken tidkrevende, vanskelig eller dyrt. Tunfisk på boks er en helt genial proteinkilde, da den er billig, holder seg lenge og har et bra næringsinnhold generelt sett. Jeg kan bruke den til så mangt, blant annet blandet sammen med to bananer eller i en pizzabunn, men akkurat i dag går jeg for en mer tradisjonell variant – tunfisksalat.

Her får du i deg en hel haug med digge grønnsaker, sunt fett og masse protein. Ved å blande avocado sammen med tunfisk og løk demper du både konsistensen og smaken på tunfisken noe, som gjør at summen blir perfekt innhold i en svær salat.

Dette trenger du

1 boks tunfisk i vann

Spinat

1 moden avocado

Løk

Smakfulle, digge cherrytomater

Pesto

Slik gjør du

Begynn med å hakke opp løk og cherrytomater.

Deretter tilsetter du masse deilig spinat, som faktisk er jern, kalsium, kalium og magnesium. Den inneholder også masse vitamin C, folat, vitamin K og A. Må være noe av grunnen til at skipper´n sverget til spinat, haha.

Etter å ha tilsatt et par gode never med spinat er det på tide å mikse avocado og tunfisk sammen. Du samler avocado i en bolle, opp til deg om du vil bruke en hel eller en halv, før du mikser det sammen med tunfisken. Husk å skylle av vannet først. Deretter tilsetter du pepper, før du blander det sammen med de andre grønnsakene.

Det hele blir en deilig bolle med masse mettende, smakfull næring. Jeg toppet salaten med et par spiseskjeer pesto, men her kan man også bruke rømme eller soyasaus. Hva enn du har i kjøleskapet egentlig. For min del er dette en superrask, digg lunsj jeg ofte mekker nå som sommeren er over oss. Det er deilig å fylle på med lett, næringsrik energi som holder meg mett lenge.

I dag startet jeg dagen med en tur til Oslo for et par møter, før jeg fant ut at jeg hadde glemt et par nødvendigheter hjemme. Dermed ble det en kort dag i hovedstaden, og resten av dagen blir tilbrakt med hjemmekontor. Helt innafor i grunn, og jeg får gjort så sykt mye. Skjønner meg ikke på folk som mener hjemmekontor er suboptimalt ass.. det er jo et av de få stedene man virkelig får dykket inn i egen verden og fokusert på de tingene som betyr mest for eget arbeid. I love it! Her blir jeg sittende noen timer til, før jeg skal ha en kunde i ettermiddag. Deretter står klesvask og ryddings på agendaen, som er much needed etter en uke på treningstur.

Og ja, jeg kjenner litt på det ass – rart å ikke ha gjengen rundt seg lenger! Men til gjengjeld er det alltid godt å komme hjem også, til jobb, rutiner og hverdagskos. Nå venter noen rolige sommermåneder på meg, som skal brukes godt – før vi rekker å blunke er høsten over oss igjen, og da gjelder det å ha fulladede batterier – jeg merker allerede nå at dette blir et spennende halvår!

Og nettopp derfor skal jeg fortsette å gjøre noe av det viktigste jeg kan gjøre for at ting skal bli så spennende og bra som jeg ønsker – jobbe videre?

God mandag, partypeeps!

 

Flere
Artikler