Enkel, proteinrik og smakfull middag – spicy kylling med chorizo og grønnsaker

Denne middagen lagde jeg til meg og mannen forrige uke – himmel og hav, så god den er!

Her jåler jeg meg med kremfløte i oppskriften, det kan også byttes ut med kokosmelk, men da tror jeg også selve retten vil få en ganske annen smak.. gå for fløte, du. #yolo! Denne oppskriften kom jeg over idet jeg googlet «enkel og sunn middag», som fikk meg på sporet av kylling og chorizo i kombinasjon. Deretter googlet jeg videre, og landet på denne oppskriften.

Den så både enkel, næringsrik og passe sunn ut?

Du trenger (til 2 matglade personer) 

300-400 gram kyllingfilet

1 rødløk

1 paprika

1 vårløk

1 kinesisk hvitløk

1 chili

Chorizopølse, cirka 60 gram

2 ts spiseskjeer med paprika

2 dl fløte (jeg brukte matfløte)

1 dl kyllingkraft

3 spiseskjeer sweet chili-saus

Ønskelig mengde ris, nudler eller pasta.

Slik gjør du 

  • Begynn med å steke kylling, chorizo, chli, hvitløk, vårløk og rødløk i en panne. Tilsett gjerne litt salt og pepper.
  • Kok opp vann, og lag enten nudler, ris eller pasta til å ha ved siden av. Vi hadde risnudler, som er favoritten her i gården om dagen.
  • Tilsett paprika og paprikapulver når kyllingen nærmer seg gjennomstekt, og la dette putre 1 min.
  • Deretter putter du blandingen over i en kjele (eller kanskje du har hatt den i en kjele hele tiden), og deretter tilsetter du fløte, kyllingkraft og sweet chili.
  • La det hele putre under lokk i 10 minutter, gjerne lengre om det passer bedre med timeplanen din.

Nok en rett som nesten lager seg selv, og fy fela, så god den var!

Som du ser tok jeg et par håndfuller spinat i bunnen av bollen, og deretter la jeg nudlene og blandingen over. Fantastisk. Hva slags type grønnsaker du har oppi er egentlig litt valgfritt, og jeg kan tenke meg at f.eks både gulrot og brokkoli er supergodt oppi.

I skrivende stund er jeg på Comfort Hotel Børsparken og jobber. Jeg og Silje startet dagen med møte hos TINE, og da var det mest praktiske å sitte og jobbe her før jeg skal ha PT-kunder om noen timer. Jeg runder av dagen med en Crosstraining-time, før jeg satser på å ha rumpa godt plassert i sofaen innen 19.30.

Til tross for snøvær og litt blåmandag viser dette seg å være en finfin start på uka – håper du har det på samme måte? Avslutningsvis, tusen hjertelig takk for så mange gode tilbakemeldinger på ukas vlogg. Dere er så fine?

 

 

Flere
Artikler