Enkle avokado-sticks på grillen

Et nytt ShapeUp treffer butikkhyllene i disse dager, og jeg plukket selvfølgelig med meg hjem et fra kontoret. Jeg syns alltid bladet er proppfullt av gode oppskrifter, men merket meg spesielt godt denne – alltid åpen for nye og digge måter å bruke avocado på. Hvem er ikke det?

Kan forresten nevne at mascaren som er med i månedens utgave er sykt digg. Veit jeg er litt inhabil, but it´s true!

Oppskriften er laget av Mia Eckhoff og Irina Smit, og bildene er knipset av Linda Krabberød. De har hver måned sin faste matserie i ShapeUp, og denne gangen syns jeg virkelig de leverer. «Sommer på grillen» er overskriften, og jeg beit meg altså merke i denne fantastiske oppskrften på avocado-stcik med mynte- og korianderdipp. Hvorfor?

  1. Den inneholder avocado.
  2. Den inneholder mye avocado.
  3. Den ser enkel ut.
  4. Den ser superdigg og.. sosial ut.

Skjønner du hva jeg mener med en sosial rett? Hehe. Jeg skal for eksempel prøve å lage dette når vi skal ha grillgjester om noen uker, kanskje som en lett starter?  

Du trenger

2 passe modne avokadoer

1 dl mandelmel

1 dl kikertmel eller annen type mel

0,5 dl melk

2 ss ristet sesamolje

1 dl sesamfrø

1 ts chilipulver

En halv teskje salt

 

Og til mynte- og korianderdipen trenger du.. 

2 dl bløtlagte cashewnøtter

2 lime

1 bunt mynte

1 rød chili

1 bunt koriander

1 ts honning

Litt salt

 

Og slik gjør du… 

Frister å prøve, eller hva? Syns ingrediensene var ganske så innafor også, ikke noe sånn veldig fancy greier. I like! Nå er det ut for å nyte finværet, og jeg håper du skal det samme.

God lørdag, fintfolk – håper dere storkoser dere ?

Flere
Artikler