Et nytt ShapeUp treffer butikkhyllene i disse dager, og jeg plukket selvfølgelig med meg hjem et fra kontoret. Jeg syns alltid bladet er proppfullt av gode oppskrifter, men merket meg spesielt godt denne – alltid åpen for nye og digge måter å bruke avocado på. Hvem er ikke det?
Kan forresten nevne at mascaren som er med i månedens utgave er sykt digg. Veit jeg er litt inhabil, but it´s true!
Oppskriften er laget av Mia Eckhoff og Irina Smit, og bildene er knipset av Linda Krabberød. De har hver måned sin faste matserie i ShapeUp, og denne gangen syns jeg virkelig de leverer. «Sommer på grillen» er overskriften, og jeg beit meg altså merke i denne fantastiske oppskrften på avocado-stcik med mynte- og korianderdipp. Hvorfor?
- Den inneholder avocado.
- Den inneholder mye avocado.
- Den ser enkel ut.
- Den ser superdigg og.. sosial ut.
Skjønner du hva jeg mener med en sosial rett? Hehe. Jeg skal for eksempel prøve å lage dette når vi skal ha grillgjester om noen uker, kanskje som en lett starter?
Du trenger
2 passe modne avokadoer
1 dl mandelmel
1 dl kikertmel eller annen type mel
0,5 dl melk
2 ss ristet sesamolje
1 dl sesamfrø
1 ts chilipulver
En halv teskje salt
Og til mynte- og korianderdipen trenger du..
2 dl bløtlagte cashewnøtter
2 lime
1 bunt mynte
1 rød chili
1 bunt koriander
1 ts honning
Litt salt
Og slik gjør du…
Frister å prøve, eller hva? Syns ingrediensene var ganske så innafor også, ikke noe sånn veldig fancy greier. I like! Nå er det ut for å nyte finværet, og jeg håper du skal det samme.
God lørdag, fintfolk – håper dere storkoser dere ?