Etter påske-syndromet – trener vi bort vår egen motivasjon og resultater?

Noen ganger lurer jeg på om noen av oss har en tendens til å skremme bort resultatene våre på trening. Fordi vi stresser. Og overdriver. Og straffetrener. Rett og slett.. litt for mye av det gode. Hvorfor? Fordi NÅ, nå skal vi komme i form ass. Now is the time. Dette er ditt år, din vår!

Noen som kjenner seg igjen eller? I know I do! Kjente på det seinest i går tidlig jeg, når jeg skulle løpe intervaller. For første gang siden.. før jul?

peace

molle

Meg mot mølla. Asså, tuller ikke – jeg var smånervøs, haha. 

Etter påskeuka, eller andre ferieuker, for den saks skyld, går man gjerne inn for å «ta igjen det tapte» etter påskeferien, og tenker at superkickstarten du trenger denne våren, den ligger i straffetrening og minuskosthold. NÅ skal du skjerpe deg, og virkelig sette inn støtet frem mot våren.

Vinkvelder? Nei. Godterikos på kino? Eh, nei takk. Pizzakveld med jentengjengen? Heell no. Ikke med mindre den er laget på luft og kjærlighet. Skal holde den sunne linja frem til sommeren jeg nå ass.. 

Dette er satt på spissen, men jeg vet at det er mange av oss som sitter med disse tankene etter en heller frigjort påskeuke med mye kos, sukker, vin og avslapning. I praksis, det du gjør mot kroppen din, og kanskje aller viktigst, hodet ditt, er å tune inn hver eneste celle på en negativ spiral. En negativ spiral som er dømt til å mislykkes. For all del, kanskje det funker for deg i noen dager og uker, men sakte men sikkert går du på en smell. Før du vet ordet av det sitter du der med en ihjelspist kebeb og den tomme emballasjen til fire Freia melkesjokolader foran deg, uten å skjønne et kvekk av hva som skjedde.

Og mens du stusser på det, tar du deg selv, ironisk nok, i å strekke deg etter de siste pakkene med lilla påskeegg som du kjøpte til gi bort-pris noen minutter tidligere… 

Skjermbilde 2016-03-30 kl. 15.28.04

Hentet fra Børge Fagerli sin Facebook-side, som klart og tydelig minner oss på viktigheten av å trene lystbetont og med overskudd.

Poenget?

Overtrening og for lite mat setter kroppen i en stressituasjon, som i bunn og grunn gjør alt den kan for å dempe stresset. Kroppen craver hvile, lysthormoner, overskudd og energi. Du nekter å lytte. Til slutt tvinger den deg til å lytte, og før eller siden gjør du nettopp det.

Det er cirka her du sitter og lurer på hva som skjedde, mens du inhalerer det fjerde og siste påskeegget, lenge etter 2. påskedag. Det du trodde skulle bli en superduper kickstart på våren 2016, endte opp med å bli noen miserable, særdeles anstrengende, muligens noe isolerte, egosentrerte, unødvendige dager, uker, måneder. Resultatene du lot deg motivere av, eventuelt som du kanskje har klart å karre deg til, forsvinner som senvintersnø på en vårdag idet du begynner å leve normalt igjen. Og du er drittlei av trening. Du er sikkert sjuk å.

Løsning?

Enkelt.

Dropp det. 

Ha en balansert og kul tilnærming til det hele fra dag 1! Spis naturlig mat. Tren fornuftig, og gjør noe du syns er moro. Resultat? En kropp i balanse, et lykkelig hode og langsiktige resultater.

Som alltid – jeg dømmer ingen. Inspoen til dette innlegget kom når jeg selv sto på mølla i går, for pokkern. Jeg tok meg selv i å tenke sånn.. «shit, nå blir det tjue intervaller ekstra, sånn for å løpe bort påskeegget». Men nei.. det kropp og hode trenger er en god start, mestringsfølelse og en godflyt i kroppen. tunge

Hvis du er heldig så blir du like svett som meg, selv uten hundrevis av intervaller på din vei. 30/30-intervaller x 15 holdt i lange baner for meg!

Kom gjerne med deres erfaringer rundt dette i kommentarfeltet. Trenger litt inspo jeg også 😀 God onsdag babes.

 

 

Flere
Artikler