Med disse tipsene blir du en råtass på næringsrike matpakker «on the go»

Jeg kjenner jeg takknemlig over den fantastiske påsken jeg har hatt, men samtidig litt ferdig – nå er det på tide å møte våren og hverdagen! 😀

Jeg elsker å ha ferie, men noe jeg elsker (nesten) like mye er å vende hjem igjen til rutinene mine. Er det noe jeg har vært særlig flink til de siste månedene, før påsken kom over oss riktignok, så er det å fikse matpakke. Da snakker jeg ikke om kneipbrød med svett gulost i gråpapir altså, hell to the no. Her snakker vi deilige matbokser med alt man kunne ønske seg av fargerike og næringsrike grønnsaker, sunne karbs, fint fett og oppbyggende proteiner. Om du er flink med matbokser i hverdagen er det også langt enklere å spise sunt gjennom dagen. Tenk etter…

  • Om du planlegger en sunn, sterk og næringsrik frokost som du kan ta med deg på farta, får du en super start på dagen.
  • Om du har med deg en sammensatt og digg lunsj i veska/sekken som du kan spise når du er sånn passe sulten, er det også usannsynlig at du vil gå på «oksehunger-smellen» noen timer senere.
  • Om du har med deg et raskt, sunt og godt mellommåltid som holder deg gående fra lunsj til middag, beholder du både energi, humør, og aller viktigst – lyst, tid og motivasjon til å lage en ok+ middag, både på smak og næring.

Også unngår du å spise opp halve middagen når du lager den, slik som jeg ofte gjør når jeg har trent og ikke har spist på leenge. 

matpakke3 matpakke4

Når jeg snakker med kunder, blogglesere, venner og familie opplever jeg ofte at de…

1) forteller at mat på farta ofte kan være det vanskeligste. Når man i ro og fred kan lage mat i sitt eget hjem så er det lett å spise sunt, men så fort man blir småstressa, hverdagen skjer og man må ha noe kjapt og enkelt, da er enkle, minde smarte løsninger, lett å strekke seg mot.

2) det utrykkes en fascinasjon over «hvor flink» jeg er som alltid (nesten da, hehe) har med meg matpakker. Dette går igjen blant venninner, på jobben, you name it. Dette er hyggelig å høre, men samtidig blir jeg litt frustrert.. for om man ønsker å bli en person som har med seg sunne matpakker..

så er det egentlig bare å bestemme seg for å gjøre det 🙂 Våren 2016 er den perfekte tiden å gjøre nettopp det. 

matpakke1 matpakke2

I praksis er det så lett, og handler egentlig bare i bunn og grunn om å ta seg de ekstra fem minuttene som trengs til å slenge sammen noe i en matboks. Her er mine fire beste tips som gjør at du kan starte denne våren kanskje enda sunnere og smartere enn før påske, ved å imøtegå stress, hverdag og dårlige løsninger med smarte matpakker som gir deg godfølelse og mer energi.

  • Shopping

Det er viktig at du kjøper inn bokser, så du har den oppbevaringen du trenger. Kjøp noen litt store, og noen litt mindre.

  • Hva liker du?

Matboksen skal være noe å glede seg til 🙂 Fokuser på de ingrediensene du liker, og sleng de sammen i en boks. Sjekk ut hashtaggen #inabowl på Instagram, som er proppfull av inspirasjon.

  • Tenk stort!

Når du lager middag, tenk at du også skal lage til en matpakke neste dag. Tenk igjennom hvor mye du skal ha, sett frem boksen, og fyll på underveis.

  • Tenk sammensetning.

Vi ønsker oss en matboks som består av både sunt fett, proteiner og gode karbs, så den holder oss mette lenge. Min oppskrift er enkel, grønnsaker, proteiner fra kjøtt, fisk, egg eller fugl, fett fra noe sånt som egg, avocado eller nøtter, og karbs fra poteter, søtpoteter, spaghetti, ris eller pasta. Ofte tar jeg også med meg frukt, som blir som matpakkedessert. Love it.

matpakkeriet

matpakke4

sotpotet

image

Disse speltlompene er perfekt i en matboks på farta. Rulles sammen og nytes når det passer. Sjekk ut oppskriften HER.

Trenger ikke være vanskeligere enn dette – magien ligger nok i at du bestemmer deg for at du skal ta deg tid til å mekke herlighetene. Heller det enn å bruke unødig med cash på noe halvbra i butikken vel? Så kan du spare kosen til du kommer hjem til en real dose middag!

Men du.. ikke fortvil. Om du er som meg, og tidvis befinner deg i butikken på jakt etter noe raskt og enkelt som holder maskineriet i gang frem til middag – sjekk ut denne saken, som jeg og Silje Bjørnstad gjorde for ShapeUp i sin tid. Jeg vender tilbake til den gang etter gang 🙂

Og sånn helt til slutt…

image

Takk for deg påsken. Du var så fin, så fin!

Ha en nydelig ettermiddag videre dere, lag noen fantastiske matpakker, så prates vi i morgen 🙂

 

Flere
Artikler