Slik får jeg bedre fokus når jeg jobber

Reklame i samarbeid med Telenor Yng

Å holde fokus over tid er en mental ferdighet de fleste av oss får utfordret på jevnlig basis, spesielt når vi skifter fra feriemodus til workmode.

For min egen del må jeg virkelig bestemme meg for  jobbe med én ting av gangen, og ta i bruk et par verktøy for at jeg klarer nettopp det – over tid. På kontoret hos Egmont sitter jeg nemlig i et kontorlanskap med en gjeng skravlejenter (sorry gørls, men la oss kalle en spade for en spade), og når jeg er hjemme er det jo alltid andre ting som frister. Du vet.. God Morgen Norge med kaffekoppen, re opp sengen litt ekstra, ta den ansiktsmasken man aldri får tatt ellers, se den nye YouTube-videoen til Jon Olsson.. fristelser og distraksjoner er det nok av uansett hvor jeg er.

Så, for å unngå alle disse fristelsene, og virkelig dykke inn i jobbobla, gjør jeg følgende.. 

  • Jeg bestemmer meg for å gå inn i bobla. Alt begynner med å gå all inn, 100%, slik at de følgende tipsene får gjort jobben sin.
  • Jeg har ingen notifications på telefonen, men for å sikre at jeg ikke blir forstyrret setter jeg den også på lydløs.
  • Sosiale medier-forbud er en selvfølge i «fokusperioden» (desto større belønning etterpå).
  • Har nødvendigheter tilgjengelig; en kopp kaffe, masse vann, lader til telefon, lader til data, minnekort plugget i dataen – jeg skal slippe å avbryte for å finne frem laderen midtveis i arbeidsperioden, om du skjønner?
  • Finner frem musikk som gir meg ro og konsentrasjon – hvordan type musikk dette er vil variere, men ofte ser man at melodi, altså uten tekst, som kan «summe og gå» i bakgrunnen, er det som gir oss best konsentrasjon.
  • Setter meg et mål med arbeidsperioden. Det kan være i få tømt mailboksen, bli ferdig med alle programmer til kunder, gjøre meg ferdig med en sak eller blogginnlegg, klippe ferdig en video, etc. Men jeg må ha et konkret mål før jeg går i gang.
  • Plugger i høretelefonene og sier snakkes til omgivelsene mine.

I samarbeid med Telenor Yng har jeg laget en video med forslag til tre apper som kan være nyttig når målet er nettopp bedre fokus, enten du befinner deg på skolebenken, i kontorlandskapet.. you name it.

Med Yng-abonnement kan du streame så mye musikk du vil uten å bruke av dataen din, og du kan i tillegg bytte ut taletid med mer data – om du vil. På den måten er det altså ikke noe stress om du har noia for å bruke for mye data ved å teste ut disse appene.

Du kan lese mer om Yng-abonnement her

 

 

Flere
Artikler