VIDEO: Slik vet du om du gjør push ups riktig – eller feil

Det er ikke bare #matmandag som er tilbake, det samme er #treningstirsdag?? Trening er jo forsåvidt tilstede på denne bloggen hver eneste dag, men hver tirsdag tillater jeg meg altså å dykke hakket dypere ned i.. hva det måtte være innen fysisk trening som jeg tenker dere der hjemme trenger å vite eller bli minnet på. Inspirasjonen til hva jeg skal skrive om disse tirsdagene finner jeg overalt, men kommenter gjerne her på bloggen om det er noe spesielt du ønsker jeg skal ta for meg.

Så, til dagens?? Jeg opplever at mange er usikre på om hvorvidt de gjør trening og øvelser riktig, og har dette som en terskel når de avgjør om de skal komme i gang med trening eller ei. Dette forstår jeg godt – jeg var sånn selv for ikke mange år tilbake, og kan enda ha litt noia.no når jeg prøver nye øvelser jeg er usikker på. Derfor har jeg lyst til å hjelpe oss med nettopp dette – forstå øvelsene, og vår egen kropp, bedre. Vi begynner med push up, som er en av de mest grunnleggende overkroppsøvelsene vi har.

I videoen under tydeliggjør jeg hvordan god push up-teknikk ser ut i form av tre elementer, og følger opp med tre elementer som utgjør.. en mindre god teknikk ?

Takk til Studio Jobbsprek for lån av supre lokaler til innspilling?

Du skal tenke på disse tre «riktige» tingene også når du ikke er sterk nok til å gjøre en push up på tærne. Om det er deg anbefaler jeg deg å sjekke ut innlegget under, som garantert gir deg din første push up på forholdsvis kort tid.

Det er ikke noe magisk, medfødt eller megavanskelig med denne øvelsen, eller en hvilken som helst annen øvelse, for den saks skyld.. man må bare prioritere å sette av tid til å gjøre det som trengs for å få det til ?

Håper dette festet seg i topplokket, slik at det både kjennes og ser enda smudere ut når du gjør push ups neste gang. God teknikk er ikke bare effektivt og skadeforebyggende, det er også optimalt om man ønsker maks utbytte av en øvelse og tilhørende resultater.

Happy push up’ing✌??

 

Flere
Artikler