Fylt chevré-kylling med hjemmelaget potetmos

Som jeg skrev i forrige uke, fra og med i dag er denne blekka på «fast sendetid» igjen, hehe. Hvilket betyr at mange av de «faste spaltene» er tilbake igjen, deriblant #matmandag. Denne har jeg savnet helt sykt selv i sommer faktisk, og gleder meg til å selv dykke ned i sunne, enkle, digge oppskrifter, for så å dele de med dere. På mandager står som regel topplokket mitt litt stille, og det er fort gjort at man går for en suboptimal middagsrett om det skorter stort på inspirasjon – spesielt hvis mandagen er blå. Målet mitt med disse #matmandagene er altså å gi oss alle inspirasjonen vi trenger for å gi oss selv en god start på uka, i form av en finfin oppskrift som gjør kroppen din glad.

Så, no time to loose – dagens oppskrift er SÅ god!

Du trenger.. 

 • Ønsket mengde kyllingfilet (kommer an på antall pers, jeg går som regel for 150-200 gram per pers)
 • 1/2 løk
 • 1 tomat
 • Diverse krydder – spisskummin, salt, pepper, kyllingkrydder, chili.. her bruker man gjerne det man har stående, men salt, pepper og kyllingkrydder er essensielt.
 • Chevrè, cirka 15 gram per kyllingfilet.
 • Poteter
 • Brokkoli, eller andre type grønnsaker du vil ha på siden.
 • Kyllingfond (valgfritt).

Slik gjør du

 • Sett på vann til koking, slik at potetene kan kokes asap, og brokkolien dampes.
 • Sett stekovnen på 230 grader.
 • Hakk opp løken og tomaten i så små biter som mulig, og tilsett krydderet du ønsker å bruke. Tilsett kyllingfond om du har og ønsker, men dette er ikke et must.

 • Lag snitt i kyllingfileten som på bildet, og legg blandingen av løk, tomat og krydder i hvert enkelt snitt.
 • Bruk en stor spiseskje chevré som du fordeler utover kyllingfileten. Legg gjerne litt ned i snittene også om du har plass.
 •  Hver enkelt filet ligger på sitt eget sølvpapir. Når alt over er gjort kan du pakke den sammen og sette den inn i stekovnen i cirka 30 minutter – følg med underveis.

 • Potetmosen lages ved å mose potetene sammen med salt, pepper, litt grønnsaksfond om du har, og eventuelt en spiseskje smør. Dette blir en grov, ujålete potetmos, men det liker jeg godt.

Denne middagen gir deg masse protein og gode karbs fra potetene, perfekt etter en treningsøkt! Jeg kan tenke meg det er digg med en god guacomole ved siden av også, og potetene kan du bytte ut med søtpotet, ris, eller bare mer grønnsaker – you choose. Uansett er retten i seg selv supergod OG idiotenkel, og da er de fleste krava møtt fra min side – bon apetit!

Avslutningsvis – tusen hjertelig takk for god respons på gårsdagens vlogg. Jeg storkoser meg med å lage de, og da er det moro å se at de blir tatt godt imot også. Jeg liker dere ass – så fin gjeng å lage innhold for 🙂

 • Sjekk ut YouTube-kanalen min her, og trykk gjerne på abonner – på den måten får du automatisk med deg videoinnholdet jeg snekrer sammen?

Dagen i dag skal jeg ærlig innrømme er litt småblå, da lørdagens festligheter medførte en særdeles lat søndag, med, tja.. la oss kalle det supoptimal ernæring, haha. Pizza til frokost, tacolomper til lunsj, tacolomper til middag..? Ikke noe feil i det, men jeg kjenner det på formen i dag. Derfor startet jeg mandagen med en gåtur i finværet, en superfrokost og litt hjemmejobbing, og jeg følger opp med en effektiv tur på kontoret og forhåpentligvis skogstur og kvalitetstid med mannen i kveld.

Mandagen er aldri blåere enn du gjør den selv, si´…

Ha en herlig dag dere – gleder meg til å høre hva dere syns om oppskriften?

Flere
Artikler