Ferietrening, sa du? Her er 10 ulike økter

Disse er utstyrsfrie, oversiktelige og effektive – alt du trenger, rett og slett.

Okei, så planen i dagens #treningstirsdag var å sette opp et effektivt, morsomt treningsprogram som man enkelt kan gjøre hvor som helst, når som helst. Du vet.. den samme regla som du har sett på hver eneste treningsblogg siden vi begynte å kjenne på vårsola i mai. Men så begynte jeg å tenke på hvordan jeg selv kommer til å trene på ferie, og innså ganske kjapt at jeg kommer til å gjøre mer eller mindre det samme som resten av disse sprekisene. Jeg finner ikke opp hjulet på nytt jeg, da jeg vet så altfor godt at det enkle og effektive er det som funker.

Så isteden for å sette opp et tradisjonelt ferietreningsprogram som dere finner en million andre steder i disse dager, tenkte jeg jeg kunne bidra til å gjøre ferien deres sprekere på en hakket mer effektiv måte. 

Samle sammen og lenke til all den ferietreningen jeg selv syns er liv laga!

På den måten gir vi cred til alle de fantastiske profilene som fortjener det, og vi sitter igjen med treningsprogrammer for resten av ferien, og vel så det.

 

Felles for alle disse treningsprogrammene er som følger… 

  • Jeg personlig syns de er enkle og effektive, og helt i tråd med hvordan type trening jeg selv syns er morsom og givende.
  • Profilen som har laget de kan det de driver med, så disse treningsøktene kan du stole på.
  • Du trenger ikke noe utstyr, kun den fantastise kroppen din og en god dose ståpå-vilje.

 

  1. 7 øvelser som holder formen vedlike i sommerferien

Denne saken gjorde jeg for noen år siden, men vender tilbake til programmet titt og ofte når jeg er på ferie. Enkelt, effektivt og utstyrsfritt.

LIGGENDE PADLING_3720

 

2. Trappeintervaller

Maren Erdvik gir oss i dette innlegget en super intervalløkt i en trapp som kan gjøres hvor som helst i verden. Målet med økta er å få opp pulsen og kjenne pumpa jobbe, og det hele er overstått på en drøy halvtime. 

maren

 

3. Styrketrening i trappa

Nok en herlig økt fra super-Maren! Her bruker du også en trapp, men økten fokuserer i større grad på styrke. Hun har lagt opp til at man gjør økten som en sirkel, der åtte øvelser gjøres kjapt og effektivt unna. Digg!

 

4. Crossfit – hvor mange runder klarer du på 3 minutter?

… x 4. Denne økten blogget jeg i påsken, og fikk masse positiv respons. Den er gøyal og akkurat nok øvelser til at du orker å jobbe deg igjennom alle repetisjonene, før du går videre til neste. På den måten får du en fin (og pesete) flyt gjennom hele økta. Elsker denne ass. 

wod2

5. Sirkelstyrke med en fyrrig finisher – perfekt for en vennegjeng som trener sammen

Denne økten gjorde jeg når jeg ferierte på rivieraen i fjor sommer, da sammen med en gjeng spreke jenter. Den passer altså perfekt om dere er flere som skal trene sammen, med en innledende styrkedel i sirkel, og deretter en fyrrig finisher – just the way we like it!

 

6. Tre crossfit-økter på 15 minutter

Jeg henter masse inspirasjon fra PT og crossfitatlet Helene Thorsen, spesielt når jeg er keen på å trene crossfit uten å ta tilgang på utstyr. Disse tre øktene er supre på egenhånd, eller i kombinasjon – da gjør du så mye forskjellig at du ikke rekker å tenke at du faktisk har trent i en god time når du er ferdig 😉 

helene

 

7. Fullkropps sommertrening – MED video!

Annema Refsnes har jo et realt sommertrenings-prosjekt på gang, der hun hver tirsdag slipper en ny økt. Dette er den første av hittil 3 økter, og jeg liker alle sammen like godt. Jeg blir så motivert av å se denne dama i aksjon, og gleder meg til å se om jeg klarer å få det hele til å henge sammen like bra 😀

Coverbilde

 

8. En real rumpeøkt!

I denne økten gir Tessa oss en real ass-burner – kjenner det svir bare av å se på filmen ass. Men, som hun selv skriver, en sterk setemuskulatur er også en spretten en. Denne kjappisen er perfekt på egenhånd, eventuelt før en powerwalk – jeg garanterer at du kjenner det ekstra godt i bakdelen når du er ute og rusler! 😉 

 

9. Burpees-økta for de burpees-glade

Økta begynner med en pyramide med tre styrkeøvelser, som tar deg cirka 12 minutter. Deretter en ny sirkel, med burpees mellom hver øvelse. Denne økta svir i både muskulatur og puls, men jøje meg, så mange is du har plass til etterpå 😉 

_MG_1215

 

10. VIDEO: Enkel yogaøkt for skuldre, rygg, hofter, kjernestyrke og balanse

Jeg er jo ikke akkurat det fødte yogabarn, men prøver helt ærlig å få inn litt stretching i treningsukene mine, gjerne i form av yoga. Denne økten fra Elizabeth liker jeg veldig godt, da den er enkle og tydelig, og samtidig veldig effektv – man kjenner stretchen langt inn til ryggmargen – digg!

16-1024x682E-7

Dette er Elizabeth forresten – hun lever livet i Ericeira i Portugal, der vi blant annet har kjørt ShapeUp Bootcamp mange år. Hun er RÅ, både fordi hun både rir, gjør yoga, surfer, blant annet, men også fordi hun følger drømmene sine og gjør akkurat det hun ønsker, der nede i Portugal 🙂 Elsk på denne dama!

SÅ, there you have it!

Hele ti ulike treningsøkter du kan gjøre hvor som helst, når som helst. Ingen unnskyldning min gode venn – husk at ferietreningen gjør du for at du skal føle deg bra, for at du skal kunne kose deg enda mer, og ikke minst for at du skal kunne komme hjem fra ferie enda freshere enn når du dro.

Just do it!

 

 

Flere
Artikler