Når kroppen er eldre enn den burde være

I samarbeid med Prior

Husker dere jeg trente Tjukas til kjekkas-Stephan? Jeg scrollet meg gjennom min vante Facebook-feed for noen dager siden, og kom over denne kampanjen fra Prior, som jeg følte var litt i samme baner. Jeg må si jeg digger når aktører lager innhold som gjør en jobb for å sette fokus helse, livsstil, kosthold og treningsglede på agendaen, på en morsom, uhøytidelig og inspirerende måte.

Selv om jeg er usikker på hvor mye treningsglede disse gutta kjente på sånn i starten… 

 

Selv om vi «treningsmennesker» kanskje ofte tror noe annet, er nordmenn blant de minst aktive i Europa. Kombinasjonen av et usunt kosthold og mindre aktivitet gjør at de stakkars kroppene våre i mange tilfeller er eldre enn hva vi egentlig er, sånn aldersmessig. Ifølge denne kampanjen er visst fotballsupporterene blant de verste.

Gutta var 106 år eldre i kroppen enn de burde være! 

På bakgrunn av dette fikk de en utfordring – å få ned alderen sin på 30 dager, ved hjelp av enkle grep som alle kan få til.

Skjermbilde 2016-07-11 kl. 16.11.46 Skjermbilde 2016-07-11 kl. 16.11.58

Litt sunnere mat og litt mer trening liksom – det er det som skal til for å skape endring. 

 

På bare 30 dager ble gutta tilsammen 87 (!!) år yngre! Enkle tiltak på forholdsvis kort tid gav vesentlig positivt utslag på helsa, noe som er ekstremt motiverende i seg selv. Glem utseende og styrkerekororder – det er jo dette det i bunn og grunn handler om for store deler av Norges befolkning.

Nå vet jeg jo at de fleste av dere som leser denne bloggen allerede er treningsglade, sunne vesener, men jeg er ganske så sikker på at hver og en av dere kjenner en eller flere som likner litt på noen av gutta i denne filmen. Isåfall – spread the word! Bruk filmen til å vise 1) hvor «gammel» kroppen faktisk kan være, uten at man aner noe som helst om det, og 2) at det ikke er mye som skal til!

Og for din egen del; alle de tingene du gjør, hver eneste dag, som å spise næringsrike egg til frokost, gå til jobben, tre noen ganger i uka, spise jevnlig med grønnsaker, ha et proteinrikt kosthold, drikke mye vann, få nok søvn.. det har mye å si i det store og hele. Ikke glem det.

Jeg syns retten og sletten at dette var et sabla godt tiltak. Bra jobba Prior – mer av dette!

 

 

Flere
Artikler