En fiks, ferdig trappeløpøkt du bør teste

Som jeg instablogget i dag.. trappeintervaller, learning to love it!

Heldigvis har jeg fått med meg en partner in crime, som av en eller annen merkelig grunn gladelig løper intervaller med meg en gang i uken – I like it!

Jeg skal ærlig innrømme at denne konkurransen har motivert meg til å sette inn et ekstra støt på trappeløp-fronten, derav den ukentlige trappeøkten. I tillegg er det sinnsykt digg å ha en utendørs-økt i løpet av uken, der resten av treningsuken min stort sett består av styrkeøkter innendørs. Spurter, enten i trapper eller motbakker er gull verdt i mine øyne fordi..

 • Du får ut det beste av treningspartneren din, da dere kan jage og motivere hverandre. Samma om jeg er først eller sist, jeg blir like motivert av begge deler.
 • Det er gratis!
 • Du får frisk luft, noe vi alle har godt av i en hverdag der de fleste av oss oppholder oss mye innendørs. Frisk luft og D-vitaminer for the win.
 • Treningsøkter der du løper spurter i trapp eller motbakker er ofte fort unnagjort.
 • Du booster metabolismen din, uten å slite ut kroppen. Følelsen etter en slik type økt varierer selvfølgelig med dagsform, erfaringer og subjektive oppfatning, men for min egen del kjenner jeg meg alltid grisesliten de første to-fem minuttene etter at økten er over, deretter er jeg så god som ny, om ikke fylt av mer energi – det kommer godt med i en travel hverdag.

Jeg har ikke tid til å gå rundt og være treningsutkjørt hver dag ihvertfall 😛 

Anyhow, økten gikk som følger…

Oppvarming

Dynamisk oppvarming, gjerne Worlds Greatest Stretch, som jo er min evige favoritt, pluss 45 sekunder med knebøy, mountain climbers, diagonalhev og høyekneløft, med 15 sekunders pause mellom hver øvelse. Kjør 1-2 runder, før du løper lett opp og ned trappen/bakken du skal løpe. En trapp/motbakke som er cirka 30-50 meter er bra, eller som tar deg cirka 10-20 sekunder å spurte opp.

Hoveddel

Så begynner moroa – spurt opp trappa alt du klarer. For min del fokuserer jeg alltid på sterke armer, spisse knær og hofta frem når jeg spurter, for å sikre meg mest mulig fremdrift. I tillegg gjelder det å innstille hodet på å virkelig skulle spurte opp, og trøkke til med alt man har. Et siste tips er å tenke at man skal «opp på tå», slik at man raskest mulig flytter foten sin fra det ene trinnet til det andre.

 • Løp 6 spurter, med ganske/rolig jogg tilbake til start mellom hvert løp. Ta den tiden du trenger for å kunne trøkke til på neste spurt.
 • 2 min pause
 • Nye 6 spurter, på samme måte som sist.

pia3

Dette er den «obligatoriske» hoveddelen. Om du har mer igjen å gå på, kjør gjerne 2-4 spurter til. Om det fortsatt kjennes ut som en lek tør jeg påstå du ikke har gønnet på nok i trappa, for på dette tidspunktet skal du være ganske gåen.

Nedkjøring

Rolig jogg til rask gange.

PicMonkey Collage

Anbefales!

Avslutningsvis må jeg bare trekke frem to fantastiske ting som har skjedd i dag. Jeg fikk verdens hyggeligste melding på Facebook, fra to av jentene jeg har hatt meg meg på ShapeUp Bootcamp opp til flere ganger…

13262637_10154957758832627_214650042_o Skjermbilde 2016-05-20 kl. 10.31.50

Asså.. hvor hyggelig? Made my day! I tillegg hadde jeg mental trening med min evige faste kunde Hanne, som kom med blomster (!!) for å gratulere meg med vel bestått level 2 og jobb hos RAW Trening.

image

Hanne, du er gull <3 Slike ting, og generelt hyggelige kommentarer på Instagram, her på bloggen, en message på Facebook, det gjør meg så inderlig glad! Og kanskje enda viktigere, motivert til å fortsette med det jeg holder på meg. Jeg trenger ikke å få flest likes eller mest klikk jeg, så lenge jeg bare når grundig godt ut til noen av dere. Makes me happy!

Snart er det på tide å fyre av startskuddet for helgen – på min agenda står teaterforestilling og tacåss i kveld, samt pakking og avreise i morgen. Jeg skal jo tross alt til Mallorcaaa 😉

Ha en nydelig fredag!

 

Les også…

 • Intervalløkt på tredemølla på 30 minutter – HER.
 • Løp intervaller som Christina Vukicevic – HER.
 • Fullkroppsøkt ala. Kayla – HER.

 

 

 

Flere
Artikler