En fiks, ferdig trappeøkt du kan teste

Happy 1. mai! Jeg håper dere koser dere glugg – det gjør jeg! Dagen startet med en treningsøkt, etterfulgt av hygge med familie. Hvert øyeblikk skal jeg hoppe i dusjen, før middag hos mamma og pappa venter – hurra! Poppet innom for å dele denne trappeøkten med dere, som jeg tenker kan være perfekt på en så herlig dag som i dag. Ryktene sier at det skal holde seg sånn en stund, så denne kan det lønne seg å lagre i verktøykassa.

Spurter, enten i trapper eller motbakker, er gull verdt!

  • Du får ut det beste av treningspartneren din, da dere kan jage og motivere hverandre. Samma om jeg er først eller sist, jeg blir like motivert av begge deler.
  • Det er gratis!
  • Du får frisk luft, noe vi alle har godt av i en hverdag der de fleste av oss oppholder oss mye innendørs. Frisk luft og D-vitaminer for the win.
  • Treningsøkter der du løper spurter i trapp eller motbakker er ofte fort unnagjort.
  • Du booster metabolismen din, uten å slite ut kroppen. Følelsen etter en slik type økt varierer selvfølgelig med dagsform, erfaringer og subjektive oppfatning, men for min egen del kjenner jeg meg alltid grisesliten de første to-fem minuttene etter at økten er over, deretter er jeg så god som ny, om ikke fylt av mer energi – det kommer godt med i en travel hverdag.

Økten går som følger…

Oppvarming

Dynamisk oppvarming, gjerne Worlds Greatest Stretch, som jo er min evige favoritt, pluss 45 sekunder med knebøy, mountain climbers, diagonalhev og høyekneløft, med 15 sekunders pause mellom hver øvelse. Kjør 1-2 runder, før du løper lett opp og ned trappen/bakken du skal løpe. En trapp/motbakke som er cirka 30-50 meter er bra, eller som tar deg cirka 10-20 sekunder å spurte opp.

Hoveddel

Så begynner moroa – spurt opp trappa alt du klarer. For min del fokuserer jeg alltid på sterke armer, spisse knær og hofta frem når jeg spurter, for å sikre meg mest mulig fremdrift. I tillegg gjelder det å innstille hodet på å virkelig skulle spurte opp, og trøkke til med alt man har. Et siste tips er å tenke at man skal «opp på tå», slik at man raskest mulig flytter foten sin fra det ene trinnet til det andre.

  • Løp 6 spurter, med ganske/rolig jogg tilbake til start mellom hvert løp. Ta den tiden du trenger for å kunne trøkke til på neste spurt.
  • 2 min pause
  • Nye 6 spurter, på samme måte som sist.

Dette er den «obligatoriske» hoveddelen. Om du har mer igjen å gå på, kjør gjerne 2-4 spurter til. Om det fortsatt kjennes ut som en lek tør jeg påstå du ikke har gønnet på nok i trappa, for på dette tidspunktet skal du være ganske gåen.

Nedkjøring

Rolig jogg til rask gange.

Anbefales!

Denne treningsøkten ble først gjengitt her på bloggen i mai 2016 – still love it!

Flere
Artikler