Fire tankeverktøy til de dagene det ikke frister å dra på trening

Vi har alle de dagene det er ekstra seigt å gjennomføre den planlage treningsøkta.

Her er de fire tankeverktøy jeg liker å bruke på de ekstra tunge dagene, og som jeg tror veldig mange av dere kan få bruk for også.

Kanskje noen av dere bruker de allerede?

Here it goes…

  • Hva får meg til å føle meg best på langsikt? Ofte styres valgene våre av kortsiktige behov, hva som kjennes best der og da, mens det som egentlig er givende for oss, og som får oss til å føle oss bra, er de valgene som gjør oss.. tja, litt stolte over oss selv? Det er nemlig de valgene som får oss til å føle oss bra på litt lengre sikt. Derfor prøver jeg å se meg selv utenifra, med et noe større tidsperspektiv enn typ.. 10 minutter.

Så, spør deg selv; hva får meg til å føle meg best om noen timer, dager og uker?

  • Hvordan kan jeg gjøre meg selv stolt nå? Tilbake til valget som skal tas. Trene eller ikke trene. De dagene jeg kjenner at kroppen virkelig ikke kan bevege seg i noe mer enn snegletempo, så blir jeg stolt av meg selv når jeg evner å trosse «flink-pike»-syndromet og gi kroppen det den trenger – hvile. Andre dager, når jeg er like ærlig med meg selv, kjenner jeg at latskapen prøver å overstyre det mitt kropp og sinn egentlig trenger. Da blir jeg stolt av meg selv når jeg evner å trosse latskapen og gjøre det som får meg til å føle meg bra. Ikke nødvendigvis der og da, men etter noen timer.. ja!

Så, spør deg selv; hvilket valg får meg til å følge meg stolt både her og nå, men også om en, tre og seks timer? 

  • Hvordan kan jeg tilpasse treningen etter dagsformen? Jeg må ingenting. Jeg kan trene akkurat hvordan jeg vil, når jeg vil, hvis jeg vil. Javisst har jeg en treningsplan jeg følger sånn noenlunde, men ofte viker jeg fra den for å gjøre det som er aller viktigst; ha det gøy på trening og få godfølelsen. På de dagene jeg sliter med motivasjonen spør jeg meg selv hva jeg har lyst til å gjøre. «Hva kan få meg til å se frem til og finne glede i en økt nå», spør jeg meg selv. Nyttig informasjon fra meg selv, og treningen jeg gjør blir lagt opp deretter.

Du må ingenting – drit i det. Isteden, spør deg selv; hva har jeg lyst til å trene i dag?

Jeg vet at ingenting frister sånn veldig i utgangspunktet på disse dagene, men hvis du måtte velge, hva hadde det vært? 

  • Hvem har jeg lyst til å være? Jeg personlig er en person som er opptatt av balanse. Balanse for meg innebærer blant annet å kunne ta seg en god fest, men det innebærer også å ta ansvar for meg selv og gjøre de tingene som får meg til å føle meg bra. Jeg vil være en person som har selvdisiplin nok til å gjøre begge deler – ta seg en god fest, og deretter gjøre de tingene som får meg til å føle meg som en friskus. Jeg elsker vanenen og rutinene mine, og vet at jeg har det best når jeg switcher raskt tilbake igjen. Når jeg tenker sånn blir jeg.. rett og slett motivert av mitt eget spørsmål.

Avslutningsvis, tør å spørre deg selv hvem du har lyst til å være, og hvilket valg du kan ta, her og nå, for å underbygge den versjonen av deg selv. 

Det er ikke så lett alltid, men søren heller, hadde det vært lett så ville alle gjort det – det gjør de ikke. Det er på de litt seige dagene at vi har muligheten til å vise hva vi er laget av, og enten du lander på hviledag eller en treningsøkt så skal det være fordi du selv tok et bevisst valg som du har det bra med.

Ironisk nok, hence dette innlegget, skulle jeg egentlig starte dagen med en styrkeøkt, men så bare.. skjedde det aldri, hehe. Mistenker at kroppen trenger en hviledag, så går nok for det i dag 🙂

God tirsdag ?

Flere
Artikler