Dette handler jeg til en sunn og smart uke

Hei dere, og god mandag!?

Jeg føler bloggere ofte viser frem hva de har i handleposen sin, noe som jo er tidvis interessant, da man alltid er på utkikk etter inspo. Etter fødsel sverger jeg til Kolonial.no, og eelsker følelsen av å få levert varene på døra – for en luksus! Da slipper jeg å sende mannen i butikken med det som er i hans øyne en merkelig handleliste, og jeg får akkurat det jeg vil. Blir en snarvisitt eller to på butikken resten av uka, men storhandelen blir altså gjerne levert på døra hver mandag for tiden. Love it!

Handlingen min er i stor grad bygget rundt at jeg vil kunne lage havregrøt eller egg med grønnsaker til frokost, store salatboller til lunsj, samt en god middag med proteiner, karbs og sunt fett til middag. Frukt, cottage cheese, speltlomper, nøtter og grønnsaker er gjerne mellommåltider, samt knekkebrød med div pålegg – akkurat nå er blåmuggost med syltetøy favoritten!?

Og ja, i ukedagene er dette gjerne kostholdet mitt i et nøtteskall. Under kategorien «Matmandag» her på bloggen kan du se endel av middagsrettene jeg pleier å mekke, som er svært lite fancy, men smaker veldig, veldig godt.

Jeg prøver å få i meg frukt, bær og/eller grønnsaker til hvert måltid, samt en dose protein. Nå som jeg ammer og trener mye har jeg gjerne karbs til hvert måltid også, så det går med litt ris, havregryn, pasta, søtpotet, potet og spaghetti også. Cottage cheese er jeg avhengig av, og det blir gjerne en dessertskål på kveldstid, iblandet f.eks syltetøy, banan, nøtter, litt kakaomasse, honning, etc. Det som frister ?

Salatbollen mine, og de fleste middager, inneholder gjerne en god dose grønnkål eller spinat, samt kikerter, linser eller bønner, i tillegg til fisk, fugl eller en annen proteinkilde. Avocado er et must i lunsjbollen, sammen med en digg dressing, eller fetaost og litt av oljen fra fetaostglasset – nydelig!

Vil si jeg spiser relativt sunt, og jeg spiser meg god og mett gjennom dagen. Jeg prøver å fokusere på alt jeg burde få i meg, fremfor det som er mindre hensiktsmessig å spise, og på den måten får jeg positive vibber knyttet til å velge sunn, smart mat – er jo så mye og variert mat vi burde spise for å dekke næringsbehovet vårt, og hver dag er en mulighet til å dekke det?????‍♂️

I dag startet dagen med en tur på helsestasjonen med mini, etterfulgt av litt rydding hjemme og deretter lunsj med en gjeng venninner. Asså, nybakte rundstykker med smør, eggerøre med ost, spekeskinke, bananbrød til dessert.. nyydelig! Jentene ble noen timer, fine gjengen, så nå skal jeg snart gjøre meg klar til en treningsøkt – i dag er det så fint vær, så jeg og broren min går for motbakkeintervaller med hver vår vogn – det blir seigt og godt!???

Sitter gjerne litt lengre inne for meg å trene på ettermiddagen, så godt jeg har en avtale. Ingenting er som å starte treningsuka med en god økt på mandagen – og husk da, hvis du vurderer – kan jeg, kan du! Ikke tenk, bare gjør, og gjør det litt ekstra for følelsen etterpå ?

Flere
Artikler