Den første «treningsuka» i mitt nye liv

.. eller bare treningsuka som gikk, uke 50, hehe. Men det er jo uten tvil nye tilstander, spesielt nå pga post-fødsel-kropp, og «treningen» er deretter. Men som jeg har nevnt før, jeg sitter på rumpa store deler av døgnet, begynner faktisk å få ubehag i setemuskulaturen pga. det, i tillegg til at trilleturer er ganske umulig slik føret ved huset vårt er nå – såpeglatt og sludd/regn. Så denne aktiviteten har vært gull verdt, og jeg priser meg lykkelig over at kroppen funker såpass bra at det er mulig. Status kropp; jeg jobber med å få tilbake muskelkontakt og funksjon i mage, kjerne og bekken, og venter nok en god stund med knebøy med belastning, andre tunge løft, samt løping, hopp og sprett. Utover det gjør jeg ting som kjennes bra ut, får opp pulsen og som både strekker og styrker ?

Mange av øktene under her hadde ikke vært mulig om jeg ikke hadde utstyr i kjelleren, men fredagsøkten gjorde jeg i stua med egenvekt og strikker – blir nok en del av det fremover også. Men altså, å dra på treningssenter i denne perioden hadde aldri skjedd ?

Husk på treningsbakgrunnen min idet du leser dette, og husk at alle kropper er forskjellige – det er ikke anbefalt å starte med trening før det har gått 4-6 uker etter fødsel, lengre for noen. Om hvorvidt man føler det gjelder for seg selv eller ikke tenker jeg er opp til hver enkelt ? 

Søndag

Hviledag.

Mandag

Tre sett med chins, 6, 6, 6 reps (still got them – yeey, haha).

Deretter to runder av:

30 glute bridge med ball mellom knær

Diagonalhev 10+10 3 sek hold

Hip thrust med strikk 30 reps

Roing med stang @25 kg 20 reps

Good mornings med stang @25 kg 20 reps

Skulderpress @25 kg 10 reps

Stående flies for skuldre med strikk 15 reps 3 sek hold

Fronthev med strikk 5+5

Ettbeins splittbøy 20 + 20 reps

Statisk sideplanke med kne i bakken fullt spenn 1 min på hver side

Push ups 25 smale reps på knær

+ Post partum mageøvelser (må vise disse i et eget innlegg).

Tirsdag

4 min oppvarming, etterfulgt av 4×4-intervaller på romaskin, med passe høy intensitet – døde ikke, om dere skjønner, og holdt litt igjen hele veien. Kjerne- og bekkenbunnstrening til slutt.

Onsdag

Treningsfri.

Torsdag

6 chins x 4

Deretter 3 runder av…

20+20 Ettbeins strake markløft @12 kg x 2

15 Enarms roing @16 kg

15 benkpress @16 kg x 2

15 pull ups med beina på bakken

10 skulderpress @25 kg

10+10 Enarms snatch @16 kg

15 kettlebell swing @20 kg

Fredag

3 runder av..

25 smale push ups på knær

25 beininntrekk

5+5 fronthev med grønn strikk

25 sittende roing med strikk, 3 sek hold

3 runder av..

10+10 diagonalhev

1 min sideplanke x 2

1 min modifisert hollow rock x 2

30 min på mølla med stigning.

Lørdag 

Hviledag.

Lørdagen går med til julebord med jentegjengen, der jeg skal ha med mini ut alene for første gang – smånervøs jeg ass, haha. Vi begynner klokken 14, stille og rolig med god mat og mineralvann, og skulle ting skjære seg helt, så er det jo bare å reise hjem igjen – krysser fingrene for at han finner roa. Foreløpig virker han jo som en ganske chill baby, så lenge alle behov er tilfredsstilt; mat, rein bleie, søvn og kos?

God helg alle sammen❤️

Flere
Artikler