Frykten for brødskiva

I samarbeid med Mills Mager

Det er mange ting jeg ikke spiste tidligere.. jeg led av den velkjente «karbofrykten».

Et fenomen jeg ser stadig flere trøbler litt med, men som også stadig flere klarer å bli kvitt 🙂 Om ikke annet lærer man mye av det, og her jeg sitter i dag er det nesten så jeg ikke vært foruten alle mine groggy treningsdager med null energi, som jeg senere skjønte at kom av mye kondisjonstrening i kombinasjon med lite til null karbo i kosten. Ingen god kombinasjon, selv om jeg der og da trodde at det å jobbe imot kroppen var veien å gå. Vel.. det er ikke det.

Bli venn med kroppen, så blir den venn med deg, det har virkelig blitt et av mine kjæreste mottoer. 

Dette tenker jeg faktisk litt på hver eneste gang jeg spiser noen av disse «forbudte matvarene», og det var det første jeg kom på når Mills spurte om jeg ville teste og skrive om deres nye leverpostei. For hva følger med leverpostei? Jo, ferske, fantastiske, karborike brødskiver. Gjerne toppet med fersk, deilig agurk, løk eller purreløk. Vi kan jo si hva vi vil, men brødskiver er jo en ganske så helnorsk greie, og for å være ærlig – ganske så stress å holde seg unna. I tillegg er det sykt digg, og det er lite jeg kan tenke meg som er diggere enn ferskt brød med digg pålegg, gjerne sammen med et stort glass med melk, etter en god treningsøkt, som deilig kveldsmat eler bare som et helt vanlig måltid. 

Pålegget har jo selvfølgelig litt å si, og kan i stor grad bestemme om brødskivene er en bra greie for kroppen eller ei. Mitt favorittpålegg er blant annet skinke, ost, kaviar med egg, makrell i tomat, og selvfølgelig leverpostei. Vanligvis går jeg for vanlig postei, men må si jeg syns Mills sin nyeste variant, som også er noe magrere, er et supert alternativ! Den er lett og mager, men samtidig smaker jeg ikke noe forskjell på denne og vanlig leverpostei. Leverpostei er også en kilde til jern, som er viktig for oss treningsjenter. Vanligvis er jeg ikke sånn superfan av «sunnere alternativer» til vanlig mat, tenker ofte.. «kan man ikke bare spise det vanlige produktet», hehe. Men denne syns jeg altså er minst like god, har mindre fett og dermed litt mindre energi. Så for den som er opptatt av såntno` er denne absolutt verdt å teste!

P1040243 P1040245 P1040235 P1040239P1040241

Jeg kommer over denne testen fra Bramat.no, som sier noe om det brede spekteret av leverpostei-produkter som finner på markedet – den er riktignok fra 2015, men jeg ser at denne nyheten Mills Mager hadde scoret høyt på lista – najs!

Tør jeg da foreslå at du unner deg to ferske brødskriver i nærmeste fremtid, toppet med ditt favorittpålegg? Akkompagnert av et glass med melk, eventuelt sjokomelk om du virkelig vil slå på stortromma. NYT!

Selv er jeg på bedringens vei, og etter en dag til med full avslapning i senga tenkte jeg å prøve meg på jobben igjen i morgen. Inntil da skal jeg bruke en siste dag på å slappe helt av og la kroppen komme seg til hektene igjen. Jeg kom forresten over denne live-sendingen med Børge Fagerli, der han snakker om hvordan dette med for mye trening og for lite mat potensielt kan gå utover ikke bare resultatene av innsatsen du legger ned, men også livskvalitet generelt. Jeg ble, som alltid når denne fyren lirer av seg noen visdomsord, inspirert, og håper den kan røre ved et eller annet i deg også. Livet er for kort, dere…

Sjekk den ut HER.

God onsdag, fine du!

 

 

 

Flere
Artikler