En fullkroppsøkt på 30 minutter med to minibands

I dag er det, tradisjonen tro, #treningstirsdag, og hva er vel bedre enn å dele minibands-økten jeg gjorde på ShapeUp Convention i helgen.

Denne økten har jeg tydd til mang en gang på reise selv, og ser på den som en super måte å få god kontakt med rumpe, lår og skuldre på, kun ved hjelp av strikken. Denne kan fint kombineres med annen trening, eller som en super hjemmetreningsøkt for seg selv. Du trenger kun to minibands, og økten tar deg drøye 30 minutter, etter oppvarming.

Nøkkelordet her er muskelkontakt, og jeg vil at du fokuserer på teknikk, kontroll og muskelkontakt i bevegelsene dine før du eventuelt økter tempo.

Slik gjør du 

Du skal jobbe med to og to øvelser av gangen. Den første øvelsen gjør du i 45 sekunder, før du hvile i 15 sekunder, og går løs på øvelse nummer to. Dette gjør du til du har gjort hver øvelse 3 ganger – da tar du deg en litt lengre pause, før du jobber deg gjennom de tre neste øvelsesparene på akkurat samme måte.

1. 6 sidesteg + 3 knebøy med miniband og gående planke

Pass på at du jobber med siden av rumpa når du tråkker fra side til side. Etter å ha gjort dette seks ganger skal du gjøre tre knebøy, der du hele tiden presser knærne utover. På gående planke har du et miniband rundt underarmene og et rundt leggene, der du tar fire små skritt fremover, og deretter fire tilbake igjen. Hold en sterk plankeposisjon hele veien.

2. Knebøy med beinhev til siden og sittende roing 

Her fortsetter du med den sterke holdningen i knebøy, og finner balanse på ett bein idet du bruker det andre til å sparke ut til siden på toppen. På sittende roing skal du trekke opp så raskt du klarer, skvise skulderbladene sammen i 2 sekunder, for så å senke ned på 2 sekunder.

3. Strake markløft med minibands og skulderhev med fire hoppende utfall

På strake markløft skal du holde igjen strikken på to sekunder, før du trekker opp igjen med baksiden så eksplosivt du klarer. På hoppende utfall skal du hele tiden presse strikken utover ved hjelp av rygg, armer og skuldre, og kjenne at overarmene dine er på linje med ørene når du gjør hoppende utfall. Du kan også gjøre gående utfall bakover.

4. Hollow rock med beinløft og syklesitups med miniband

Målet på begge øvelsene er å bruke magen til å presse korsryggen ned i underlaget. Kjenn at du cruncher godt med magen hele veien.

Håper du liker økta like godt som meg og deltakerene på ShapeUp Convention 2018 i Oslo – og dere som var med meg på timen – her er økta i sin helhet?

I dag startet jeg dagen med en styrkeøkt, etterfulgt av et møte her i heimen. Nå skal jeg eeendelig på frisørtime hos Hendrix Hair Drammen (#spons, #reklame osv.) – herre jemini, det er etterlengtet. I ettermiddag blir det PT-timer, middagsmekking og jobbing med boka.

Fin dag? Håper du har det samme?

 

Flere
Artikler