Gjesteinnlegg – Ernæringsfysiologens 4 beste tips!

Endelig – Nytt år og nye, freshe vaner!

Pia ba meg skrive et gjesteinnlegg her på bloggen hennes, i og med at det er jeg som har satt opp hele menyen til #shapeupkickstart, både del 1 og 2. Jeg heter Mia Eckhoff, og er ernæringsfyisolog og PT ved Mykjemeir på Lysaker i Oslo.

10808582_1513538178895449_1263118236_n

10584609_779909305401935_866590419_n

Nå regner jeg med at vi alle er lei av julemat og julegodt ? Jeg håper alle har kost seg like mye som meg, og unnet dere selv litt (…) ekstra i julen med god samvittighet 😀

Nå er det januar, den måneden i året der mange vil danne nye, sunne kostholdsvaner. Derfor har ShapeUp, Pia og jeg laget ett kickstartprogram som skal hjelpe deg å komme i gang, på en måte vi syns er kul, gjennomførbar og ikke minst effektiv!

Chiapudding, som er en av frokostene fra Mia i månedens utgave. Foto: Margrethe Myhrer
Chiapudding, som er en av frokostene fra Mia i månedens utgave. Foto: Margrethe Myhrer

Menyen inneholder oppskrifter som både er enkle, freshe og næringsrike, for å gi deg inspirasjon til hvordan du kan spise renere og sunnere, samtidig som det smaker godt. Jeg har lyst til å vise at det ikke trenger å være verken vanskelig eller tidkrevende i det hele tatt. Du trenger ikke å stå i timevis på kjøkkenet for å lage mat fra bunnen av. Jeg bruker selv sjeldent mer enn 30 minutter på kjøkkenet når jeg lager middag, og ofte lager maten seg selv, mens jeg rydder, vaske klær osv. Tipper det ikke bare er jeg som er sliten når jeg kommer hjem fra jobb og trening…?

Mia (til venstre) sammen med kollega Irina Smith.
Mia (til venstre) sammen med kollega Irina Smith.

Når det kommer til frokost og lunsj så rekker jeg sjeldent å spise hjemme. Jeg må som oftest være ute av døren før klokken er 7, og er ikke hjemme før på kvelden. Dette krever litt planlegging for å opprettholde de gode vanene mine, men det er absolutt ikke umulig. Jeg lager ofte frokost og lunsj dagen i forveien eller på morgenen, og jeg har gått til innkjøp av emballasje som passer til å ta med seg smoothies og salat. Det gjør at jeg lett kan jeg lett frakte med meg den maten jeg vil. Også har jeg kontroll på hva jeg får i meg, i stedet for å kjøpe mat ute, på cafè, eller ta noe lettvint. Erfaringsmessig blir det både dyrt, og ikke så altfor sunt.

Soya- og teriyakilaks med mangosalat, også fra månedens utgave. Mmmmm.... Foto: Margrethe Myhrer
Soya- og teriyakilaks med mangosalat, også fra månedens utgave. Mmmmm…. Foto: Margrethe Myhrer

Så dere! Tenk grønt, fresht og lett i januar. Ikke la sunnhet gå på bekostningen av gode smaker. For dere kan få begge! 😀

Enten du joiner #shapeupkickstart eller ei, med alle de oppskriftene og treningen det innebærer, må dette være noen av mine beste tips til en super start på 2015…

  • Skriv en handleliste over sunne, gode matvarer, og sørg for å handle inn disse i begynnelsen av uka. Da er det lettere å holde en sunn linje hele uka igjennom.
  • Kjøp noe du kan lagre snacksen i, for eksempel smarte matbokser, funksjonelle kopper til hjemmelagde smoothies og juice, plastbestikk,  osv. Rett og slett hjelpemidler som gjør det lettere å ha med seg veskesnacks og sunn mat på farta.
  • Be inn til middagsselskap! Det er morsommere å kokkelere når du får vist frem kunstene dine.
  • Sett deg et mål om å spise mest mulig naturlig mat som enten vokser opp fra jorda, har vært i levende live eller vokser fra trær.

Utover det vet jeg at mange av oppskriftene vil komme ut her på bloggen og på shapeup.no i løpet av januar. Om du ikke klarer å vente finner du alle sammen i bladet som er i butikkene nå, med Pia selv på cover!! 😀

God tirsdag dere, og kos dere med den sunne starten på 2015. Det vet jeg at jeg skal!

Flere
Artikler