Gjør du burpees riktig?

Nok en fullkroppsøkt gikk i boka i dag, og med en finisher bestående av 20 lårcurl på ball og 20 burpees MED pushups.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg ser folk gjøre burpees.. tja, ikke feil.. la oss si.. mer slitsomt enn det trenger å være. Så, vær så snill, for din egen del, ta en avsjekk i dagens #treningstirsdag på dine egne burpees, og dobbeltsjekk at du gjør de så effektivt som mulig. På den måten blir det både gøyere å gjøre de, fordi du kjenner deg sprekere, og du utfører øvelsen langt bedre.

La oss ta det viktigste først…
1. Land med beina bredt – altfor mange lander med smale bein, gjerne på tå. Noen ganger er dette et resultat av begrenset bevegelighet, men for de fleste handler det bare om å bli bevisst på det. SÅ, for å gjøre din egen arbeidsvei kortere, land bredt med beina hver gang du popper opp, og prøv å plassere de så langt opp mot håndflatene dine som mulig.

burp1 burp2 burp3

2. Ikke gjør en pushup – (med mindre du gjør det som en del av øvelsen, slik jeg gjorde i dag). Pushups er ikke en del av den tradisjonelle måten å gjøre burpees på. Du skal rett og slett bare legge deg ned på bakken, før du bruker både armer, bryst og resten av kroppen til å poppe opp med beina. I motsetning til en pushup, der du skal ha en sterk plankeposisjon hele veien. Skjønner du forskjellen? Du vil definitivt merke det.

 

3. Rett ut hofta skikkelig på hver rep – altså det motsatte av å bøye bryst mot knær, slik at hofta lukker seg. Altfor mange (sikkert inkludert meg selv når jeg blir sliten) avslutter en burpee med smålukket hofte. Tenk at du skal stramme rumpa og rette ut hofteleddet 100% på hver repetisjon. På den måten lærer du hofte og setemuskulaturen til å gjøre nettopp dette – strekkes helt ut – og du får mer ut av øvelsen.

Det er kult med folk som utfører skikkelige burpees, og jeg syns vi alle skal strekke oss mot å ha effektive, ryddige, flytende burpees. Ihvertfall på de første 10…. 😉

 

Kan jo avslutte med å understreke hvor effektivt burpees faktisk er. Du bruker hele kroppen, du bruker styrke og du bruker kondisjonen din. Hvor fort kan du gjøre 100 reps? Hvor mange klarer du på 10 minutter? 20 reps x 5 runder? Mulighetene er mange!

Rett og slett perfekt sommertrening. 

 

Og for de som lurer, dagens styrkeøkt gikk som følger… 

blogg2 blogg1

A1) Glute bridge med stang 20 reps x 3

A2) Chins 5-7 reps x 3

B1) Knebøy 5 reps x 5

B2) Chins 2-3 reps x 5

C1) Ettbeins strakmark med stang 8-10 reps x 3

C2) Enarms roing 8 reps x 3

C3) Pushups med ekstra vekt 8 reps x 3

D1) RKC-planke 1 min x 2

D2) Statisk sideplanke 1 min x 2

D3) Abduksjon i kabel 20 reps x 2

… også finisheren som jeg postet på Instagram da. Nydelig økt, og definitivt en prøvelse for rumpa. Try it! 😉

Flere
Artikler