Gravidupdate – uke 39

Wops – det ble visst en stund siden sist dette.

Forrige gravidupdate kom når jeg var i uke 29, og selv om tanken var at jeg skulle komme med en hver uke, så gikk det visst litt i glemmeboka, i kombinasjon med at jeg ikke har sett det som helt nødvendig å skrive i detalj om graviditeten hver uke – er jo liksom ikke såå mye som endrer seg. Men fra uke 29, og til nå, 10 uker frem i tid, har det jo skjedd en del – for jepp, nå er jeg 39 uker på vei, og termin er fortsatt 15. november? Den lille krabaten veier nå cirka 3200 gram og er 48 centimeter lang (sier appen min, hehe).

Og tja.. jeg begynner å bli litt lei av magen.

Selv om jeg nesten angrer idet jeg sier det, for jeg tror jeg kommer til å savne den så fort den er borte. Men nå er den virkelig blitt stor, og den begrenser meg litt ved at det føles ut som jeg har en svær vannballong foran kroppen, og etterhvert mellom beina – det begynner nemlig å merkes at han jobber seg nedover. Tror jeg da. Men jeg klager ikke, og nyter vel aller mest tiden før det braker løs. Disse 9 månedene har virkelig vært unike mtp. egenomsorg, omsorg fra andre, roligere dager, tilstedeværelse, kvalitetstid.. ja, det har vært så mye fint, og som jeg virkelig kommer til å ta med meg videre?

Disse bildene knipset jeg på mandag, og viser ståa slik den er nuh. Asså.. den magen? Blir nesten litt stressa for hvor stor den skal rekke å bli før fødsel, i og med at vi alle vet hvilken vei denne babyen skal komme ut…..

Trening og fysisk form

Jeg har faktisk trent 4-6 ganger i uken gjennom hele svangerskapet, noe jeg er evig takknemlig for. Men uteblivende hverdagsaktivitet og stadig roligere dager har det vært et must for meg, og at kropp og hode har vært med på moroa, det har virkelig vært gull. Jeg klarer faktisk enda 5 chins, 4 sett, noe jeg har gjort 1-2 ganger i uken de siste to ukene. Jeg kjenner at det blir stadig mer belastende for magemuskulaturen, så har ikke villet pushe det for mye, men det har kjentes ok ut å holde det litt varmt. Det er jeg fornøyd med. Det tyngste jeg har holdt meg til på knebøy i det siste er 60 kg, da med 10-12 reps, x antall sett, og på markløft ligger jeg på cirka 80 kg, 10-12 reps der også. Alle disse tingene har kjentes veldig bra ut, også nå på slutten. Push ups har jeg begynt å gjøre til en step eller benk, for å minske trykket på magen. Utover det sverger jeg til stretchingrutinen min enda, samt øvelser med massasjeball- og rulle. Sjekk de ut via videoene under.

Jeg deler jo treningsuken min her på bloggen hver lørdag, og under «kategorier» og «treningslogg» her på bloggen kan du sjekke ut treningen min de siste ukene. Mange av øktene mine fra svangerskapet i de ulike ukene ligger også under høydepunkter på min profil på Instagram. Bjuda på, si´!

Kroppslig

Jeg veier meg kun hos legen, og sist jeg var der, fredag forrige uke, viste den 82 kilo. Det vil si at jeg hittil har gått opp cirka 12 kilo, og ja.. det er egentlig ok. Jeg stresset mest med dette i begynnelsen av svangerskapet, men etterhvert som magen blir større gir man litt beng, og skjønner at ting går sin gang uansett. Når jeg ser meg selv i speilet ser jeg bare en stor mage, alt annet ser mindre ut, selv om jeg merker på klær at det ikke bare er magen som har vokst, hehe. Jeg har veldig tiltro til at ting går sakte, men sikkert tilbake til seg selv etter fødsel, og skulle det ikke det så, tja.. er det greit det å. Jeg er innstilt på å ta i et tak dersom det trengs, og er innstilt på at kostholdet muligens må endres litt hvis målet blir å hjelpe kroppen litt på vei?

Følelser og topplokk

Shit is getting real, og det merkes jo at man tenker på hva fremtiden bringer. Jeg er vant til å ha kontroll på det meste av mine egne greier, men det er jo umulig i dette tilfellet. Jeg aner ikke hva som venter meg, og prøver å slå meg til ro med nettopp det. Jeg finner masse ro og trøst i at alt rundt oss er på stell ihvertfall, og uten å bli for klissete så kan jeg begynne å grine bare av tanken på hvor heldig jeg er som har en så god kjæreste. Så evig glad for han, og at vi tross alt gjør dette sammen – det kan jeg ha en tendens til å glemme noen ganger, da er han kjapp til å minne meg på det, hehe.

Kosthold

Speaking of kosthold, det ruller og går.. noen dager er «sunne» og vanlige, andre dager er helt på bærtur, ville ihvertfall ikke gravide-meg sagt, men nå husker jeg nesten ikke hva som var normalen før, haha. Jeg spiser akkurat det jeg har lyst på, og har lav terskel for å gi etter for cravings. Til mannens lille, store frustrasjon, hehe. Jeg er jo vanligvis den som tar ansvaret for sunn og næringsrik mat her i heimen, og det merkes når jeg firer på krava, haha. Ingen spesielle merknader på kosthold utover dette egentlig..

Så ja, det var egentlig det – muligens min siste preggoupdate for denne gang, men ikke mine siste tanker om temaet.

Jeg jobber jo litt i kulissene med en e-bok om det å være sterk i graviditeten, basert på mine egne erfaringer, men jeg aner ikke når den eventuelt er ferdig – mye annet som står i fokus, si. I tillegg har jeg jo et større bokprosjekt på g, som skal handle om å være sterk etter graviditeten, både fysisk og mentalt.

Men det er jo litt lengre frem i tid, i og med at jeg først må gå opp løypa selv?

Så ja, her har dere status hittil.. ventetiden fortsetter?

 

 

Flere
Artikler