Har økologisk mat en betydning for idrettsprestasjon?

DET håper jeg å finne ut av på i morgen. 

Da skal jeg nemlig på dette…

image

… en konferanse i regi av Oikos Norge og Holmenkollen Skifestival. Slik jeg har forstått det er målet med konferansen å belyse dette med kosthold og idrett, og om hvorvidt det er mulig å oppnå bedre helse ved å redusere mengden mat som inneholder sprøytemiddelrester og tilsetningsstoffer. Kan økologisk mat ha noe å si for hvor godt utøvere presterer? Hva vet vi om dette per i dag?

e83d213885d8f9433819804d430fc85e70244670d0a9782790addd8f279071dc

Ettersom konferansen arrangeres i regi av Oikos, er det også nærliggende å tro at innholdet på konferansen vil helle mot at økologisk mat er en fordel, både for utøvere og oss vanlige, dødelige mennesker. Dette er viktig å ha i bakhodet når man reiser på greier som det her, journalist eller ei – hvem står bak budskapet? Hva er motivet med å informasjonen?

Så lenge man hele tiden har disse påminnelsene skrevet i panna, både til seg selv og de man formidler til, mener jeg man som publikum og mottaker er ganske safe. Oikos vil nok være farget av sin tilnærming ja, men det endrer ikke det faktum at de jo sikkert sitter på en god del info som er interessant å få innsikt i. Blant annet skal professor Truls Raastad holde foredrag, som blant annet er professor i idrettsfysiologi ved Norges Idrettshøyskole.

Anyhow, jeg har mine tanker om dette, og håper jeg støter på noen interessant mennesker jeg kan grille litt på dette arrangementet. I all vennlighet altså, hehe. Utgangspunktet mitt er nemlig farget av denne artikkelen, som jeg skrev for Hjemmet sin helseutgave noen måneder tilbake.

image

Etter å ha snakket med flere troverdige kilder ifm. den saken ble konklusjonen at vanlig mat er vel så bra som økologisk mat.. MEN, og det er et viktig men her – mye tyder på at forskningen som hittil har blitt gjort ikke er tilstrekkelig nok til å gi oss et fasitsvar.

image

Jeg tviler på at jeg kommer til å sitte igjen med noe fasitsvar etter i morgen altså, men jeg skal ihvertfall stille med fulladet hjerne og et våkent blikk. Noen som har noen forsterkende innspill til meg før den tid?

Fyr løs i kommentarfeltet.

Snakkes til #matmandag i kveld 😀

Flere
Artikler