#matmandag – Grønnsakssmoothier som faktisk smaker digg

Dagens #matmandag dere, skal hjelpe oss, jepp,  inkludert meg selv, til å vekke til live fjorårets (eller, egentlig årets da, men dere skjønner) gode rutiner. Eventuelt har de premiere i ditt liv denne vinteren, men det er helt ok det også 😉

Det var nemlig to rutiner jeg satte høyt i fjor, som jeg med hånden på hjertet kan si at gjorde det lettere for skrotten å komme seg igjennom mørketiden. Det føltes ihvertfall sånn. Det var Bikram Yoga, og det var #smoothieprosjektet.

Først og fremst smoothien – den kommer til å gjøre deg så vinterglad!

Selvfølgelig fordi den er god, men kanskje aller mest fordi den er så sabla næringsrik. Jeg elsker følelsen av å starte dagen med å helle nedpå grønne godsaker, og det gjør det uten tvil lettere å være sunn resten av dagen også. Så, det du trenger er følgende…

image162pic

En god neve spinat, en sitron/lime, en stangselleri, et eple og en halv avocado. Du trenger også en klunk med eplejuice.

image

image

Disse ingrediensene slenger du oppi en blender og mikser det hele sammen til en nyydelig, grønn smørje.

imageDen ser kanskje ikke god ut, men det er den. Ikke bare på smak, men også på følelser. For jeg lover deg at den gir deg en grønn og god følelse resten av dagen, og ikke minst masse næring som kroppen vår trenger nå i disse mørketidene. Merk at det ikke er så altfor mye mat i denne rakkern`n, så suppler gjerne med et par egg eller litt proteinpulver oppi smoothien. Da skal du holde til en tidlig, ekstra voksen lunsj.

image

Smoothier som dette er en ypperlig måte å få i seg grønnsaker på, uten å spise brokkoli til det tyter ut av øra på deg ved middagsbordet. Andre grønnsakssmoothier du kan teste er…

Grønnsakssmoothie 

1 gulrot

1/4 eple (gjør den litt søtere)

1 stav stangselleri

1 håndfull brokkoli

1 håndfull spinat

1 avokoado

Vann eller eplejuice etter ønsket konsistens.

Eller denne næringsbomben fra playblogger Hanne Buxrud. Asså, hvor sunn og høstgod?

Uten-navn-4-1024x683 2Klikk deg inn på Hannes blogg om du er gira på oppskriften – nøkkelordene er grapefrukt, klementin, ingefær, gurkemeie… mmmm!

Check på smoothierutinen altså! Nå er det bare Bikram`en som gjenstår.

image

image

image

Jeg var en racer på Bikram forrige vinter, med èn fast, bestemt dag i uka der jeg svettet meg gjennom 90 minutter med tøy og bøy. Følelsen av å gå fra kulde og mørke ute, til å svette seg dryppende våt, for så å ta en iskald dusj og gå ut i kulda igjen.. priceless. Umulig å forklare følelsen faktisk, det må oppleves. I tillegg merket jeg helt klart fordelene ved denne bikramen min når jeg trente andre ting, på crossfiten for eksempel. Der mange av de andre sleit som bare det, bevegde jeg meg rundt som bare det, lett som en plett. Reine ballerinaen.

Take home-messagen, for det meste til meg sjæl, er altså – kom deg på Bikram Yoga igjen! Høsten er her. 

Smoothien kommer til å gjøre deg såå vinterglad.

Nå er det litt forberedelse til i morgen som står på agendaen – jeg skal jo på idrettskonferanse for søren, med ingen ringere enn Yngvar Andersen! Eller, han skal være konferansier da.. men nesten 😉 Bli med meg på snappen, så slipper jeg å stikke dit heelt aleine? Følg meg på Piapiapiapia.

Ha en fin kveld 🙂

 

Flere
Artikler