Here we go!

Da kjører vi i gang dere – åtte uker med ShapeUp Kickstart, der vi veksler mellom to ulike styrkeøkter og fire ulike kondisjonsøkter, samt én avspenningsøkt.

Tanken her er å gi oss alle det vi trenger for å sikre oss en knakende god start på treningsåret 2017. Det er også grunnen til at vi begynner forsiktig, med kun to treningsøkter og én restitusjonsøkt denne første uken. Det er selvfølgelig helt opp til deg om du ønsker å trene mer, og jeg tror jammen meg jeg kommer til å gjøre det selv. Jeg har allerede booket inn en prøvetime på Pilates Reformer på tirsdag (hjelp), og tenker det blir en gjennomkjøring av dag 2 på styrkeprogrammet på torsdag eller fredag.

moo pipp

Styrkeøkt 1 går jo som den går, sabla bra, men jeg har allerede noen innspill til hvordan dere kan «eie den» i enda større grad.

  • Gjør gjerne en annen variant av knebøy enn Zercher Squat; frontbøy, vanlig med stang, Goblet squats, pistols.. alt funker. Ta det som funker best for deg.
  • Merk at den skal være tung, og om du klarer åtte repetisjoner eller mer må du gjøre noe for å gjøre øvelsen tyngre. For de fleste vil dette innebære mer vekt.
  • På pullupsen står du også fritt til å velge den varianten som passer deg best. Selv går jeg for vanlige pullups, muligens med noe vekt i beltet, fordi jeg har gjort en del pullups i det siste (eller, før jul ihvertfall), men om øvelsen er ny for deg er ringvarianten helt super, eller kanskje en vanlig nedtrekksvariant. Ta det som funker best for deg!
  • På øvelse 3, ettbeins strake markløft, velger jeg selv å kjøre med stang. Asså, jeg var så støl etter sist gang jeg testet denne økta, og jeg er 99% sikker på at det var pga. denne øvelsen.

En real killer!

  • På øvelse 4, skulderpress, må du gjerne jobbe med stang, og på øvelse 5, gående utfall, utfordrer jeg deg til å ta tunge nok vekter. Mange slurver litt her, når de egentlig har mye å gå på i beinstyrke.
  • Øvelse 6 kan du gjøre tyngre ved å ha en vektskive på den samme siden som jobber. Men tro meg, om du jobber skiiikkelig godt med å kjenne at du strammer rumpa, samt holder topposisjonen i 1-4 sekunder, så vil du uten tvil kjenne det bra.

Da gjenstår det bare én ting å si – GOD TRENING I DAG! 😀

Å, forresten! I dag kommer ukas episode av Treningspodden litt senere, og dette er grunnen.

skjermbilde-2017-01-08-kl-17-10-39

 

Shit man, jeg gleder meg til å se igjen og spille inn ny episode med Silje senere i dag. Verdt å vente på, uten tvil! Temaet er faktisk ShapeUp Kickstart, i tillegg til en real catch up, samt mettende, proteinrike suppeoppskrifter for treningsjenter. I like. Vi poddes/blogges/Instagrammes/Snappes, haha <3

 

Flere
Artikler